Ya ben Metraj yapamıyorum

  • 12 Yanıt
  • 266 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ya ben Metraj yapamıyorum
« : 16 Aralık 2016, 12:27:41 »
Help Me ! :D

Linkback: http://www.medeniyetmuhendisleri.com/tanisma-alani/ya-ben-metraj-yapamiyorum-t2796.0.html

*

Çevrimdışı ahmet

  • Süper Moderatör
  • ***
  • 335
  • +4/-0
    • Mesajı Paylaş
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2016, 14:14:20 »
neyin metrajı ? ama konuyu açar mısın biraz

*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2016, 14:22:00 »
şimdi ben sanayi yapıları yapan bir yerde çalışıyorum soketlerin demir kalıp beton metrajını yapabiliyorum fakat; konutların metrajını çıkaramıyorum haaa bir de yeni mühendisim.   :-X

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

  • Admin
  • ****
  • 1720
  • +28/-1
    • Mesajı Paylaş
    • Medeniyet Mühendisleri
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2016, 14:23:45 »
Şimdi şöyle bir durum var konut projesini analiz ederken metraj hazırlata biliyorsun programa.. hangi prgramı kullanıyorsunuz 
Linklerin Gorulmesine Izin Verilmiyor. Uye Ol ya da Giris Yap

*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2016, 14:25:41 »
kınamayın beni meslektaşlarım :D program bilmiyorum idecad öğrenmeye çalışıyorum kınamayın :D

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

  • Admin
  • ****
  • 1720
  • +28/-1
    • Mesajı Paylaş
    • Medeniyet Mühendisleri
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2016, 14:42:16 »
demek istediğim şu konut ya da farklı bir yapı fark etmez.

Analiz ettiğiniz program zaten size metraj verecek..
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2016, 19:25:00 Gönderen: Medeniyet Mühendisi »

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

  • Admin
  • ****
  • 1720
  • +28/-1
    • Mesajı Paylaş
    • Medeniyet Mühendisleri
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2016, 14:43:40 »
idecad programına ait küçük bir yapının metraj sayfası örneği


*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2016, 14:45:21 »
yaa ben mi anlamıyorum acaba biz autocadden bakıp tek tek excel e döküyoruz.. ama ben çok sıkışıyorum :(

*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2016, 14:47:13 »
bize statik proje autocad haliyle geliyor onu nasıl idecad'e aktarayım ki

*

Çevrimdışı aysbalaban

  • *
  • 8
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2016, 19:39:12 »
Excel oluşturduğunuz şablondan ya da hazır bulduğunuz bir metraj dosya üzerinden metraj yapabilirsiniz. Önerim sistematik bir yol izlemeniz.

*

Çevrimiçi Duhan

  • Süper Moderatör
  • ***
  • 195
  • +6/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • PROJE TİMİ LİDERİ
    • Mesajı Paylaş
    • http://emreeyilmaz.wixsite.com/projevi
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2016, 08:20:01 »
Mesleğin cilvesi olur benim yaptığım metrajı size atayım bana hak verin ben neden sıkışmıyorum çünkü sistemim var kendi sistemimi yaptım size tavsiyem seveceğiniz bir sistem oluşturmanız.Birde beni yanlış anlamayın ama işi sevmeyen insan zorlanır seviyorsanız her türlü aşarsınız.
BETONARME PREFABRİK-ÇELİK KONSTRÜKSİYON PROJELERİ TEKLA XSTEEL UZMANI.

*

Çevrimdışı ruken demir

  • Proje Timi
  • ****
  • 6
  • +0/-0
    • Mesajı Paylaş
    • E-Posta
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #11 : 21 Aralık 2016, 15:40:14 »
işimi seviyorum. öğrenmeyi de hayli istiyorum. Fakat yeni mezunum ve zorlanıyorum.

*

Çevrimiçi Duhan

  • Süper Moderatör
  • ***
  • 195
  • +6/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • PROJE TİMİ LİDERİ
    • Mesajı Paylaş
    • http://emreeyilmaz.wixsite.com/projevi
Ynt: Ya ben Metraj yapamıyorum
« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2016, 15:57:58 »
Linklerin Gorulmesine Izin Verilmiyor. Uye Ol ya da Giris Yap
işimi seviyorum. öğrenmeyi de hayli istiyorum. Fakat yeni mezunum ve zorlanıyorum.

Eee biraz basit olmayacak mesela benim yaptığım iş kolu biraz fazla her iş için farklı faklı yöntemlerim var ama bu benim için sevgili Orhan abinin donatı pro diye bir programı var o klasik sistemlerde işe yarıyor diye biliyorum bir araştırın.

Etiketler:

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş twitter