Mar 13, 2026, 01:42 öö

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

ÖĞRETMENLER GÜNÜ VE EĞİTİM

Başlatan ÇELİKKOLLU, Ksm 24, 2023, 08:36 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Öğretmenler bir ülkenin  geleceği acısından önemli. Ama bu önem sadece  ileride ülkeyi  yönetecek  kişileri yetıstırmelerinden kaynaklanmiyor. Öğretmenlerin bundan daha önemli  bir görevleri var. Nedir bu önemli  görev: ülkeyi yönetecek kişileri seçen insanlari eğitmek. Bu gorev ulkeyi yönetecek insanlari eğitmekten daha önemli. Cumhuroyet rejimi güzeldir, ama egitimli bir halk varsa guzeldir. Egitimin duzgün olmadıği, egitimin bilimden, fenden uzak olduğu, sadece  bir ideolojik temele  dayanan egitim,  egitim degildir. Cumhuriyet guzeldir ama secmen eğitimliyse.

Bu baglamda oğretmenlerin bu bilincle çalısmasi dileği ile öğretmenlerin bu günunu kutluyorum. Ögretmenler " benim yetistirdığim bilmem kim şu gorevde" diye övünmemeli,  ulkeyi yoneten kisileri seçecek olan her bireyi yeterli duzeye  getirdigini soyleyerek övünmeli. Seçen insan kaliteli olursa  ülke gelisir, büyür, dalkavukluk, adam kayırmacılık biter. Seçen insan kaliteli  olursa  refah duzeyi  artar(kaliteden kasıt eğitimli insandir).

Ögretmenler gununü kutluyorum.