Ahmet Celikkollu

Ahmet Çelikkollu => Çelikkollu'ya Soru Sor => Konuyu başlatan: Mühendislik Öğrencisi - Ekm 31, 2023, 12:45 ös

Başlık: Donatı Değiştirilmesi
Gönderen: Mühendislik Öğrencisi - Ekm 31, 2023, 12:45 ös
Hocam merhabalar. Donatı çapı değiştirilmesi, aralıklarıyla oynanması ile alakalı forumdaki çoğu bölümü okudum. Ne kolonda ne de kirişte donatı sayısına ellememek gerektiğini öğrendim. Döşemelerde, temel radye döşemelerinde ise biraz daha küçük çap kullanarak donatıları birbirine yakınlaştırabileceğimizi öğrendim. Peki subasman perdeleri için bu şekilde bir durum var mıdır? Eldeki donatıların kullanılması için donatı çapı arttırmak veya azaltmak ile ilgili ne söylenebilir? Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Donatı Değiştirilmesi
Gönderen: ÇELİKKOLLU - Ekm 31, 2023, 03:17 ös
Alıntı yapılan: Mühendislik Öğrencisi - Ekm 31, 2023, 12:45 ösHocam merhabalar. Donatı çapı değiştirilmesi, aralıklarıyla oynanması ile alakalı forumdaki çoğu bölümü okudum. Ne kolonda ne de kirişte donatı sayısına ellememek gerektiğini öğrendim. Döşemelerde, temel radye döşemelerinde ise biraz daha küçük çap kullanarak donatıları birbirine yakınlaştırabileceğimizi öğrendim. Peki subasman perdeleri için bu şekilde bir durum var mıdır? Eldeki donatıların kullanılması için donatı çapı arttırmak veya azaltmak ile ilgili ne söylenebilir? Teşekkürler.

Konuyla ilgili  forumda ögrendikleriniz dogru.  Subadman perdeleri ise  bunlara dahil degil. Orada  degisiklik  yapabilirsiniz.