Nis 20, 2026, 01:16 öö

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

DEMOKRASİ YOKSA, HER TÜR REZALET OLUR

Başlatan ÇELİKKOLLU, Ara 17, 2018, 09:02 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Ara 17, 2018, 09:02 öö Son düzenlenme: Ara 17, 2018, 09:06 öö ÇELİKKOLLU
Demokrasiyi sadece bir yönetim  şekli olarak görmeyin, yanılırsınız.

Demokrasi'nin olup olmaması, bir ülkenin gelisip gelişmediginin gostergesidir. Demokrasi'nin yerleşik oldugu ülkelerde iş ehline verilir, ülkeyi ehiller yönetir.

Mesela demokrasinin olmadıgı ülkelerde, ulastirma bakanı çıkıp demiryollarinda sinyalizasyon olmayabilir, farz degil diyebilir ve hala koltugunda oturabilir. Ama demokrasi yerleşik olan ulkeler de bu tür söylemler olamaz, çünkü bu tur vasıfsız tipler ulastirma bakani yapilmaz, bu tipler ancak istasyonlarda büfe işletebilir.

Yine mesela, demokrasi olan ulkelerde bir profesör ben kadına oy vermem diyemez, diyen biri varsa da o zaten profesor olamaz.

Yine mesela demokrasi olan ülkede secilmiş biri "beni millet secti, ben her seyı yaparim diyemez" Derse de bu adam ulkeyi yonetemez.

Yine mesela demokrasi olan ulkede, universitede okuyan ogrencilere "kendinizi yetistirin, yoksa is bulamazssiniz ha" denmez. Cünku insani yetistirmek zaten universitenin gorevidir.

Yine mesela demokrasi olan ulkede, ulke yoneticileri her gün televizyona çıkıp oraya buraya baģırıp cagirmaz,

Yine mesela demokrasi olan ülkede, herkes bilir ki, ben calısirsam, uretirsem makam sahibi olabilirim. Ama demokrasi yoksa yalakalar makam sahibi olur.

Yine mesela demokrasi olan ülkelerde, yöneticiler işine gelen mahkeme kararlarını taniyip, işine gelmeyenleri tanımamazlık yapmaz. Demokrasilerde hosa gitsin gitmesin mahkeme kararıni herkes tanır.

Yine mesela demokrasi olan ülkelerde hukumetler işine gelmeyen her olay için hemen yayin yasagi cıkarılip halkin bilgi almasıni önlemez. Aksine halk detayli bilgilendirilir.

Yine demokrasi olan ülkelerde mahkemeler muhalifleri yildirmak için bir tehdit olarak kullanilmaz, insanlar aclik ile terbiye edilmeye kalkışılmaz.

Yine demokrasi olan ulkelerde gencler gelecek kaygisi duymaz.

Yine demokrasi olan ulkelerde imar barısi adi altinda sacma sapan yapilar yasal hale getirilmez, hele imar barisindan yararlanin diye televizyonlarda reklam yapilmaz.

Vb. Vb. Vb. Vb