Nis 24, 2026, 11:31 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Subasman holu ve merdiveni

Başlatan Cemil, Mar 14, 2017, 04:37 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cemil

Mar 14, 2017, 04:37 ös Son düzenlenme: May 29, 2017, 03:00 ös erhanbaytak
Hayırlı günler hocam ben bir inşaat ofisinde stajerlik yapıyorumda bana yapmam gereken birkaç iş verdiler yanlış yapmak istemiyorum yardımcı olabilirmisiniz acaba ?

Sorum cizimini bıraktıgım gibi bir su basman holu ve merdiveni var.hocam bu hol ve merdiveni X(SARI) perdesine ve Y(KIRMIZI) kat kirişine bağlasam sistem uygun olurmu?

veya Z(MAVİ) kısmından saplama atıp. K(GRİ) kısmındaki kiriş ile beraber +20 kotunamı indirmeliyim?

iki secenekte uygunmudur?

ÇELİKKOLLU

Merhaba

Yan taraftaki Z  ve  K kirisleri 120  kotunda. Anladigim kadariyle 120 kotunda onlara döseme baglaniyor.Dolayisiyle o kirisleri direk 20 kotuna indirmen problem yaratabilir. Z ve K  daki kirislerin yuksekligini 112 cm yapip hem 20 kotunda(kirise alttan baglanacak) , hem de 120 kotunda(kirise ustten baglanacak) kullanabilirsin         (120 - 20 =100+12=112). Bu bir yol. Ancak alt kisimda perdeye baglayip , ustte de de Y kirisine baglayabilirsin. Iki ucu bagli bir plak olabir(anladigim kadatiyle Y de kiris var).

Cemil

Mar 15, 2017, 10:08 öö #2 Son düzenlenme: Mar 15, 2017, 10:16 öö Cemil
evet hocam y de kat kirişi var. hocam galiba birşeyi yanlış aktardım 20 kotuna indirmek derken uzatmak anlamında söyledim bu durumda sizin dediginizle aynı şeyimi demiş oluyorum?

birde Z ve K kirişlerini uzatmadan perde ve kat kirişine bağlıya bilicegimi anladım doğrumudur?

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: Cemil - Mar 15, 2017, 10:08 ööevet hocam y de kat kirişi var. hocam galiba birşeyi yanlış aktardım 20 kotuna indirmek derken uzatmak anlamında söyledim bu durumda sizin dediginizle aynı şeyimi demiş oluyorum?

birde Z ve K kirişlerini uzatmadan perde ve kat kirişine bağlıya bilicegimi anladım doğrumudur?

Dogru anlamissiniz. Yan kirisleri hic kullanmayabilirsiniz..

candyman

Hocam arkadaşın sorusuyla ilgili bende birsey sormak istiyorum bu iki ucu baglı olan plagın uzunlugunun önemi varmı yoksa istenilen uzunlukta olabilirmi?

ÇELİKKOLLU

Mar 16, 2017, 09:40 öö #5 Son düzenlenme: Mar 16, 2017, 10:01 öö ÇELİKKOLLU
Iki uctan bagli plak teorik olarak istenilen uzunlukta olabilir. Ama malum ortadaki deplasmani bulmaniz gerekir. Mesafe arttikca plak kalinligini artirmaniz icabeder. Basit bir kiris dusunun.Bu kirisin boyutu da 100/12 olsun.Yani karşılıklı iki ucundan bagli doseme aslinda yanyana gelmis 12 cm kalinliginda, 100cm genisligindeki bir kirisin çözumudur(birim genislik 100 cm). Siz basit kirisi nasil cozuyorsunuz, deplasmani nasil hesapliyorsaniz ayni sey bunun icinde gecerli. Döşeme dediginiz şey asinda yan yana gelmiş kirislerdir.Farkli birsey degil...

metin

Merhaba Ahmet bey.

Bizim yaptığımız bir bina da,Cemil beyinkine benzer bir sistem ile giriş holü dizayn ettik fakat.Cemil beyin Y kırmızı kısım diye belirttiği noktaya biz kiriş koymadık direkt kat döşemesine bağladık bu bir hata'mıdır?

Bina şuan yapılmıştır.

ÇELİKKOLLU

Hayır hata değildir.

Bir sistem, birçok farklı şekilde yapılabilir. Mühim olan kuvvetler dengesinin saglanmasi, etkilerin bilinmesi ve tedbirlerin alınması. Mühendislik de sınır yoktur...