Nis 25, 2026, 01:22 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

BALKON KİRİŞLERİ

Başlatan metin, Mar 27, 2017, 02:30 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metin

Mar 27, 2017, 02:30 ös Son düzenlenme: May 29, 2017, 02:33 ös erhanbaytak
Hayırlı günler Ahmet bey.

Bir proje üzerinde çalışıyorum mimaride balkonlar çıkma olarak tasarlanmış. 3 adet balkon ve 1 adet balkon ve kapalı cıkma mevcut   altta resmini bıraktığım gibi bir çıkma sistemine sahip bu balkonların çıkma kirişlerini görüntüdeki gibi yapmayı planlıyorum bu sitemlerde bir sorun var'mıdır ? KONSOLLARI BİRLEŞTİREN ALIN KİRİŞLERİNDE SIKINTI OLURMU ?

ÇELİKKOLLU

Merhaba

Evet konsollari birleştiren alın kirişlerde sorun olur. Kolonlardan çıkan 1 metrelik, 1.20 m lik(uzunlugu her ne ise) kirisler konsol dur.Bina kösesinde gerceklestirdiginiz diger alin kirislerin bir mesneti bu konsollardir. Ancak diger mesnetlerinin  ne oldugu belli degildir.Kim kimi tasiyor, kim kime  sabitlenmis analiz edilemez.Ayrica konsol ucundan cikmis cok uzun bir konsol da(yön degistirmis) olamaz.Dogru bir tasiyici sistem de degildir. Illa alin kirisi yapmak istiyorsaniz,  koselerdeki bu alin kirislerini döseme ucunda duzgun yayili yuk olarak planlayip(kucuk parapet) sistem olußtürmalisiniz. Yani dosemeler bu parapetleri tasiyacak ki gercekte de durum budur. Cizdiginiz bu sistemlerde , bahsettigimiz bu alin kirisleri döşemeyi taşimaz, döşeme bu alin kirişlerini taşır. Idealize de bu yönde olmalıdır.

metin

Mar 28, 2017, 03:53 ös #2 Son düzenlenme: Ağu 23, 2017, 10:56 öö erhanbaytak
Ahmet bey şuan attığım yapılmış olan binanın balkon sisteminde sıkıntı oluyor doğrumu anladım?

Birde ikinçi attığım çizimdeki  (SİYAH OKLA GÖSTERDİĞİM ) sarı kirişler gibi kirişler piyasada cok kullanılıyor bunun sebebi cok uzun olmamasımıdır? yoksa buda bir hatamıdır ?

ÇELİKKOLLU

Dedigim gibi bu kirisler kullanilmamalidir, ideal çozum bu degildir. Dediginiz gibi kirisler uzun degil diye kullaniliyor. Bu durumlarda kirislerde, dosemelerde, o kirislere oturan parapetler de catlaklar zamanla olusur. Gozle bunu gorebilirsiniz.