Nis 25, 2026, 02:51 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Kolon/kiris aplikasyonu

Başlatan Civil44, Mar 31, 2017, 02:46 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Civil44

Mar 31, 2017, 02:46 öö Son düzenlenme: Haz 07, 2017, 05:05 ös erhanbaytak
Merhaba ahmet bey sorularim var fakat yanimda bilgissyar bulunmadigı icin telefondan el karalaması cixim koyucam tekrar özürdilerim.

1) 2 ayrı resimde  pembe ve mor renkte daire icine aldıgım kisimdaki kolon mimari nedeniyle sisteme bagliyamiyorum bunun bir sakincası varmidir

2) merdivenin yanindaki wc kisminda koseye gelen kolonu kaldirip bir kirisi konsol digerini saplama yapmak istiyorum sikinti olurmu?

3) bu sekildeki aplike ettigim sistemde sizce bir sorun varmidir duzeltmem gereken?

4) yesil kagitta bulunan cikma ve ayni zamanda iceriden gommmede olan balkon yuzunden cerceve kirisi kaldiriliyor bunun yerine duvar olan kısıma saplama yapmak uygunmudur ?

5) buyuk dosemeleri bir ucu kolona mesnetlenmis veya iki ucuds kirise mesnetlenmis saplama kirislerle bolebilirmiyiz?

Cevaplarınız icin simdiden tesekkurler:)

Foto boyutları yetmedigi icin yorumlara birakiyorum.

Civil44

Mar 31, 2017, 02:49 öö #1 Son düzenlenme: May 29, 2017, 03:02 ös erhanbaytak
Fotoların boyutları buyuk oldugu icin yorum olarak birakiyorum

Civil44

Mar 31, 2017, 02:52 öö #2 Son düzenlenme: May 29, 2017, 03:05 ös erhanbaytak
Fotoların boyutları buyuk oldugu icin yorum olarak birakiyorum

ÇELİKKOLLU

Merhaba

Hep ideali yapamayız. Muhendislikte zaten sadece idealleri gerçeklestirmek degildir. Sorularinizada  bu baglamda cevap vetecegim. Yoksa size heryerde çerceve olusturun, sakin saplama yapmayin derdim ki, bu yaklaşim tarzi pek dogru olmazdi. Bu sorulariniza vetecegim cevap kabul edilebilir yada  edilemez tarzinda olacak...

Ilk resimdeki pembe saplama kabul edilebilir. Wc kismindaki konsol çikma ve ona baglanan kiris dış cephede. Dolayisiyle ben buraya kolon koyup en alttaki durumu uygun goruyorum Ollusacsk cerceveleri baz  aliyorum.Konsol cikmayi bu kisimda pek uygun bulmadim.

Mor daire icindeki kolon anladigim kadariyle x  yonunda sag taraftaki kolona kirisle bagli, bir cerceve olusmus. Eksik cerceve de olss bu olabilir.

Yesil resime gelince. Dış cephede cerceve bozulmus.Anladigim kadariyle yan taraftada cerceve olumayacsk.Ayrica duvar altina koymayi dusuneceginiz kiris mesnete(kolona) cok yakin olacak. Kesme sikintisi doguracak. Bu durumda x yonunde 25/36 yada 25/45 de olsa düşük yukseklige sahip bir kiris atmak yerinde olur. Burada cerceve oneririm. Icerideki duvar altina kiriş atmaniza gerek yok(balkon baslangici). Bu duvar direk dosemeye oturabilir. Fosemeye cizgisel yuk tanimi yapmaniz yeterli

Buyuk dosemeleri ssplama kirislerle bolebilirsinis. Bu kirislerin bir ucu kolona da basabilir.

Goruslerim bu sekilde