Nis 26, 2026, 05:59 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Subasman seviyesi

Başlatan Cemil, Nis 21, 2017, 07:18 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cemil

Nis 21, 2017, 07:18 öö Son düzenlenme: Nis 21, 2017, 07:23 öö Cemil
Merhaba hocam basit bir sorum olucak ben cevap bulamadım siz ne düsünüyorsunuz onu ögrenmek istedim

Subasman seviyesi zemin kat döşemesi üst kotudur yani zemin kat ile 0.0 kotu arasındaki farktır. imar kanununda  zemin kat 0 kotu altına inemez ve 1.00m subasman üstüne cıkamaz diyor. fakat ben etrafımda bir cok yapıda 0 kotundan itibaren  1.5m 2 m gibi zemin kat seviyeleri görüyorum bu nasıl oluyor ?

ÇELİKKOLLU

Nis 21, 2017, 09:07 öö #1 Son düzenlenme: Nis 21, 2017, 09:08 öö ÇELİKKOLLU
Cemil  bey merhaba.

Gözle gordüğünüz 1.5 m, 2 metre doğru, ama yorumunuz yanlış.

Şöyleki

Subasman seviyesi 1 metreyi asamaz, ama 0.00 kotu aldiginiz yeri baz almak kaydi le.

Örnek vereyim

0.00 kotu verilmiş. Buraya +1 eklemişsiniz, zemin kat taban döşeme kotunu bulmussunuz. Ancak parseller malum su terazisi gibi degil, yani dümdüz degil. Bazen 0.0  kotunu verdiginiz yerden sonra arazi yukselir bazen alcalır. Sizde 0.00 kotuna göre bu alcalan yada yükselen yerlerde giris varsa sanirsınız ki subasman 1.5 -2 metre yapılmıs. +1 metre ,0.00 kotunun baz alindigı yere goredir. Bolgesel okarak dogal zeminden 1.5 metreyede gir, 2 metreyede gelir, bazen bu yuzden kat/katlar bile kazanirsiniz.Yoldan 3 metre alcakta olan parsel dusunun. Yoldan 1 metre subasman aldiniz. Temeliniz nerde olacak, dogal zeminde, yani -3 metrede. 1 metrede subasmandan kazandiniz toplam 4 metre. Bir kat kazandiniz demektir..Subasman 2 metre dediginiz yerin kotuna bakin, 0.00 kotunun alindigi yeri ögrenin, aradaki farkin 1 metreyi gecmedigini  gorursunüz...

Cemil

Hocam dediğinizi bende düsündüm fakat bu 0.00 kotu tamamen tesviye edilmiş yani binaın etrafındaki tüm noktalar 0 kotundayani direkt 0 dan zemine tam 2 metre bu iş benim garibime gitti yani burda imarsız bir iş söz konusu degilmi ?

ÇELİKKOLLU

Tabi bazen yasalara uymayanlar, kot alinmadan araziyi tesviye edenlerde oluyor. Oysa bu yasak...