May 03, 2026, 07:22 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Dolğu zeminde düşük döşeme

Başlatan Civil44, May 02, 2017, 01:04 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Civil44

May 02, 2017, 01:04 öö Son düzenlenme: Haz 07, 2017, 05:12 ös erhanbaytak
Hayırlı günler Ahmet Hocam.

1)Resmini bıraktığım 1 Nolu Planda KIRMIZI alan içinde SARI alan da düşürtme mevcut. Bunu yapan arkadaş 2 Nolu kesitteki kırmızı alandaki gibi bir cözümle sarı alanı kuşaklamış böyle bir sistem uygunmudur .

2)Yine bu konuyla ilgili bir soru dolgu zeminlerde 0 kotundan subasman kotuna cıkarken düşük bir sistem oluşuyor içerdeki topragın basılması için yine bu alanın etrafını perde duvarla dönmek doğru olurmu

örnek NO3 sarı çizği ile belirttiğim alana perde dönmek

3)
NO4 teki merdiven papuçu etrafındaki perdelere kadar uzatılıp pağlanmalımıdır ?

Civil44

May 02, 2017, 01:08 öö #1 Son düzenlenme: Eyl 21, 2017, 08:54 öö erhanbaytak
Boyut yetmediği için yoruma bırakıyorum.

ÇELİKKOLLU

Bodrumsuz yapilarda, herhangi bir  nedenle kot farki olusturmak gerekiyorsa(girişler, sahanliklar vb)  dolgu vb yolu ile  bu sistemler oluşturulabilir. Dolgu yapilacak kiaımlarin kenarlarına da gerekli yükseklikte, makul perdeler yapilabilir. Bu perdeler sıkışmayi sağlar. Dikkat edilmedi gereken şey, hesap idealizesinde yer almayan bu perdelerin, düşey taşıyıcı elemanlarla(kolon ve perdeler) hiçbir bağlantısının olmaması geregidir. Adeta beton bir duvar gibi düşünulüp donatılmalıdır...

Civil44

Hocam peki bu etrafa tanzim edeçeğimiz sıkıştırma beton perdelerine/duvarlarına merdiveni  taşıtırsak bir sorun olurmu?

ÇELİKKOLLU

Bu perdeler, merdivenlere mesnetlik yapabilir...

Civil44

Hayırlı günler hocam.

1)Az önce cevapladığınız bir konu kafama takıldı o yüzden bunu soruyorum  benim yapacagım sıkıştırma perdelerinin altına papuç atmalımıyım?

2)birde bana bu sistemi ana taşıyıcı sisteme bağlamayın demiştiniz. diğer konuda ise perdelerin yük alçağını o yüzden sisteme bağlanması gerektiğini söylemişsiniz. yani benim kafam karıştı kusura bakmayın bunu acıklayabilirmisiniz ? 

ÇELİKKOLLU

Perdelere rampa dösemeleri, normal döşeme, kiris vb bir eleman bagli ise sisteme dahildir. Sadece dolgu vb nedenler ile kolonlardan bagimsiz yapilmis perdeler duvar hukmundedir...