Nis 20, 2026, 03:40 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Radye Temelde Minimum Donatı Hesabı

Başlatan wise53, Ksm 13, 2022, 11:47 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wise53

Merhabalar, Radye temel kalınlığı 80 cm ben kabaca minimum gereken donatı hesabı için faydalı yükseklik bulmam lazım 5 cm pas payı dersek 75 cm x 0,0035 = 0,2625*100=> 26,25cm²/m çıkan sonuç bizim minimum donatı oranı oluyor.
Şimdi Temelde XX Yönü olarak Alt ve Üst yerleştirme ile YY Yönü olarak Alt ve Üst yerleştirme var benim anlamadığım kısmı şurası mesela Tek Yön için minimum 0,0015 oranı için XX yönünün hem alt hem de Üst demirlerin toplamı mı oluyor. Yoksa XX yönü sadece alt veya Üst mü demek oluyor bu kısmı tam anlayamadım.
Minimum oran sonucu bulduğum 26,25cm²/m - XX yönü ve YY yönü hem alt hem de üst demirleri toplamını mı kapsıyor ?
Şimdiden Teşekkürler.

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: wise53 - Ksm 13, 2022, 11:47 ösMerhabalar, Radye temel kalınlığı 80 cm ben kabaca minimum gereken donatı hesabı için faydalı yükseklik bulmam lazım 5 cm pas payı dersek 75 cm x 0,0035 = 0,2625*100=> 26,25cm²/m çıkan sonuç bizim minimum donatı oranı oluyor.
Şimdi Temelde XX Yönü olarak Alt ve Üst yerleştirme ile YY Yönü olarak Alt ve Üst yerleştirme var benim anlamadığım kısmı şurası mesela Tek Yön için minimum 0,0015 oranı için XX yönünün hem alt hem de Üst demirlerin toplamı mı oluyor. Yoksa XX yönü sadece alt veya Üst mü demek oluyor bu kısmı tam anlayamadım.
Minimum oran sonucu bulduğum 26,25cm²/m - XX yönü ve YY yönü hem alt hem de üst demirleri toplamını mı kapsıyor ?
Şimdiden Teşekkürler.

Ilgili maddeye  bakarsaniz cekme yada   donatisi  ibaresi yer almaz. Dokayisiyla buradan cikan sonuc alt ve ust dinatilarin toplami seklinde yorumlanabilir. Naximum  donati mesafsrini de dikkate akarak minimum dinati iranini  uygulamalisiniz.

esrefoglu

Haz 10, 2024, 12:34 ös #2 Son düzenlenme: Haz 10, 2024, 01:04 ös esrefoglu
Alıntı yapılan: ÇELİKKOLLU - Ksm 14, 2022, 08:18 ööIlgili maddeye  bakarsaniz cekme yada   donatisi  ibaresi yer almaz. Dokayisiyla buradan cikan sonuc alt ve ust dinatilarin toplami seklinde yorumlanabilir. Naximum  donati mesafsrini de dikkate akarak minimum dinati iranini  uygulamalisiniz.

Hocam eski konu ama bu konuda aklıma takılan birşey oldu. İki doğrultu için sadece alt donatı(sadece üstte olabilir) oranı 0.0035. Peki sta4cadde kontrol yaparken niye her yön için ayrı olarak 0.0035 donatı hesabına göre ilave atıyor. Böyle olunca çok fazla ilave donatı çıkıyor.

https://i.hizliresim.com/hvit328.jpg