May 05, 2026, 11:13 öö

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Döşeme hakkında

Başlatan oguzhantasdemir, Ksm 03, 2023, 02:10 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhantasdemir

hocam merhabalar. ekteki gibi bir proje tasarladım. Kontrol sırasında projenin kaset değilde asmolen gibi çözülmesi gerektiği söylendi(a24). bu çift doğrultulu bir döşeme değil midir?

https://drive.google.com/file/d/1rnv-La1LlgpbAu8JFHASZWgJqlrNEvV-/view?usp=drive_link

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: oguzhantasdemir - Ksm 03, 2023, 02:10 öshocam merhabalar. ekteki gibi bir proje tasarladım. Kontrol sırasında projenin kaset değilde asmolen gibi çözülmesi gerektiği söylendi(a24). bu çift doğrultulu bir döşeme değil midir?

https://drive.google.com/file/d/1rnv-La1LlgpbAu8JFHASZWgJqlrNEvV-/view?usp=drive_link

Cift tonlu dişli dòsemeden bahsetmis olabiirler  biliyorsunuz asmolen dolgunun ismidir.

oguzhantasdemir

Hocam yanlış anlatmışım kusuruma bakmayın. Tek doğrultuda çalışan dişli döşemeler gibi çözmemi istiyorlar. Bu durum da a24 taşıyıcı sistem tipine giriyor. Ama ben a15 ile çözmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü döşemem çift yönde diş içeriyor. Sizce hangi yaklaşım doğrudur? a24 mü a15 mi?

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: oguzhantasdemir - Ksm 06, 2023, 12:31 ösHocam yanlış anlatmışım kusuruma bakmayın. Tek doğrultuda çalışan dişli döşemeler gibi çözmemi istiyorlar. Bu durum da a24 taşıyıcı sistem tipine giriyor. Ama ben a15 ile çözmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü döşemem çift yönde diş içeriyor. Sizce hangi yaklaşım doğrudur? a24 mü a15 mi?

Tek dogrultuda   disli dosemeden kacinmak GEREKIR. Cunku bu durumda  yukler  sadece  tek dogrultudski  nervurlerin bastigi  kirislere  etkir diger cerceeve kirisleri yuk almaz, ayrica  sadece  tek dogrultudaki  kirislere oaralel yonde  doseme rijit diyafram gibi calisir, diger yonde  rijitligi  cok  cok azdir   yani tek yonde buyuk otelemeye sebep olur/olabilir.  Tek yonlu  nervur dosemeli sistemlerden UZAK DURMAK GERRKIR. Yapilacaksa  cerceve kirislerinide   yatik yapmamak sartiyla  cift yonlu  nervur  dosemeli  sistem tercih edilmelidir, bu distemlerde yuk aktarimi iki  yonludur plak dosemeye benzer. Yek yonlu  nervur diosemelerden sunekligi ne secerseniz secin uzak durmak gerekir. Maras  depremlerinde de  en kotü   performansi  bu tek yonlu nervur dosemeli  sistemler gostermistir.