Nis 23, 2026, 01:13 öö

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

KADEMELİ TEMEL

Başlatan ylmzbycn, Ksm 24, 2016, 04:58 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ylmzbycn

Ksm 24, 2016, 04:58 ös Son düzenlenme: Şub 10, 2017, 08:53 öö erhanbaytak
MERHABALAR AHMET BEY BENİM SORUM KADEMELİ TEMEL HAKKINDA OLACAKTI VERECEĞİNİZ TAVSİYELER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM BANA VE ARKADAŞLARA ÇOK YARDIMCI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

KADEMELİ BİR ZEMİNİMİZ VAR VE 2 KADEME ARASI 9m KOT FARKI VAR BİNANIN BİR TARAFI 12 KAT DİĞER TARAFI 9 KAT OLACAK DİLATASYON YAPACAKTIM MAALESEF ZEMİNLERİN KONUMUNDAN DOLAYI DİLATASYON YAPAMIYACAĞIMI ÖĞRENDİM EKLİ RESİMDEKİ GİBİ TEMELLER AYRI ÜST KATLARDA BİNA BERABER ÇALIŞMASININ YARATACAĞI SORUNLAR NELERDİR VEYA BÖYLE BİR ÇÖZÜM ŞEKLİ NE KADAR DOĞRUDUR.

ylmzbycn

KENDİ FİKRİM İKİ BİNA OLARAK DÜŞÜNÜRSEK KOLONLARI KİRİŞLERLE BİRLEŞTİRMEDEN YAKLAŞIK 1.3-1.4 m KONSOL KİRİŞLERLE 2 BİNA ARASINDA 10 cm BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE NASIL OLUR

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: ylmzbycn - Ksm 24, 2016, 04:58 ösMERHABALAR AHMET BEY BENİM SORUM KADEMELİ TEMEL HAKKINDA OLACAKTI VERECEĞİNİZ TAVSİYELER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM BANA VE ARKADAŞLARA ÇOK YARDIMCI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

KADEMELİ BİR ZEMİNİMİZ VAR VE 2 KADEME ARASI 9m KOT FARKI VAR BİNANIN BİR TARAFI 12 KAT DİĞER TARAFI 9 KAT OLACAK DİLATASYON YAPACAKTIM MAALESEF ZEMİNLERİN KONUMUNDAN DOLAYI DİLATASYON YAPAMIYACAĞIMI ÖĞRENDİM EKLİ RESİMDEKİ GİBİ TEMELLER AYRI ÜST KATLARDA BİNA BERABER ÇALIŞMASININ YARATACAĞI SORUNLAR NELERDİR VEYA BÖYLE BİR ÇÖZÜM ŞEKLİ NE KADAR DOĞRUDUR

Merhaba

Bu kadar kot farkinın oldugu bir yerde kademeli temel yapmak pek dogru degil. Ustteki binanin zemin gerilmelerinin yan tarafa etkisi olacak. En buyuk sorun ise ani kutle merkezi ve  rijitlik merkezi degisiminde . Alt kattaki binanin agirlik merkezi kendi icerinde olacak. 9 metre yukarida ise diger bina ile birlestigi noktada agirlik merkezi birden ani olarak ,diger binaya kayacak. Bu da metrelerce mesafe demek. Bu mesafe tam birlesim noktasinda(iki binanin birlestigi kot) ek tesirler (moment ve kesme) doguracak. Bu bolgeyi ozel olarak dusunmeniz gerekecek. Birlesimdeki bu etkileri karsilamaniz gerekecek. Ayrica daha derinde olan yapiya etkiyecek deprem kuvveti kat seviyesindeki deger diger binanin temelinin otelenmesi yonunde olacak. Yan bina temelinin diger binaya baglantisida onem arzedecek. Soyleki ust kottaki binanin temeli alt kottaki kolonlara yada sisteme baglantisinda bu temellere diger binadanda kuvvetler gelecek.Dolayisiyle bu kot farkinda dilatasyonsiz temelde birlesim bolgesini ayrintili  ozmen gerekecek, buyuk moment ve kesmeleri alman gerekecek.