Protokoller var ama uygulama veya yaptırım yok. Daha önce araştırmıştım şikayet etseniz bile şirketinize yazı gönderiliyor ancak yaptırım uygulanmıyor. İşveren de o yazıyı görünce zaten çalışanını işten çıkartır. Hain gözüyle bakarlar bizim ekmeğimizi yiyip bizi şikayet ediyorsun vb. diye.
Erhan Bey'in söylediği gibi piyasa yamyam dolu.
Bu arada brüt 3000 TL maaşı olan birinin eline geçecek net maaş 2150 TL civarındadır. Elinize 3000 TL net maaş geçmesi için brütünüzün 4200 TL civarında olması gerekir.
İşverene direnecek/dediğini yaptıracak gücü olmayan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz için yapacak bir şey yok. Tecrübe kazanana kadar idare edilecek, kendini her geçen gün geliştiren, iyi bir mühendis olmaya çalışan birinin zaten ileride kimse önünde duramaz.
İyi günler.