İnşaat vs Elektrik Elektronik

• 11 Yanıt
  • 5320 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Carpark

• Çaylak
  • **
  • 19
  • +0/-0
İnşaat vs Elektrik Elektronik
« : 21 Nisan 2017, 10:10:57 »
Meraba sizce hangi bölümün dersleri daha kolay ve 4 sene sonra sıradan bi üniversiteden  mezun ve 28 yaşında arkasında hiçbir desteği ve ankarada dayısı olmayan askerliğini yapmamış beni   işsiz bırakmayacaktır? Not :tembel biriyim fakat ilgimi çekerse uğraşırım.
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2017, 10:27:06 Gönderen: Carpark »

*

Çevrimdışı emnbzkrt

• Proje Timi
  • Yazar
  • 179
  • +0/-0
  • Cenk Etme Civil
Ynt: İnşaat vs Elektrik Elektronik
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2017, 10:59:42 »
Söyle birşey de var çok para kazanıp mutsuz olmak gibi. Neyi yaparak mutlu olabilirsen ona doğru yönel illa mühendis olucam diye de düşünme.

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

• Admin
  • Yazar
  • *
  • 1991
  • +43/-2
    • Medeniyet Mühendisleri
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2017, 11:09:08 »
öncelikle durumu güzel tanımladığınız için teşekkür ederim :)

bana göre inşaat mühendisliği daha zor belki de ben inşaat mühendisi olduğum içindir.
proje veya şantiyede çalışmayı düşünüyorsanız inşaat mühendisliğini tavsiye ederim.
güzel bir yer bulursan güzel maaşlar da alabilirsin.
ayrıca inşaat mühendisliğinde işsiz kalma gibi bir durumunda olmayacaktır..

ankara da dayıya da ihtiyacın olmaz. yaşın da bir önemi olmaz :)

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2017, 15:34:29 »
Meraba sizce hangi bölümün dersleri daha kolay ve 4 sene sonra sıradan bi üniversiteden  mezun ve 28 yaşında arkasında hiçbir desteği ve ankarada dayısı olmayan askerliğini yapmamış beni   işsiz bırakmayacaktır? Not :tembel biriyim fakat ilgimi çekerse uğraşırım.

Sıradan bir anadolu üniversitesi mezunu, Ankarada dayısı olmayıp, askerliğini yapmamış, 25 yaşında işsiz bir inşaat mühendisi olarak en baştan elektrik ve elektronik mühendisliği okumak için sınavlara giriyorum. Beni sömürsünler ama para kazanayım, sırf kanunda yazıyor diye bir şantiyenin başında bekçilik yapayım, önüme 10 tane program + 5 tane yabancı dil bileceksin + askerliğini yapmış olacaksın diye engel koysunlar diyorsanız inşaat mühendisliğini tavsiye ederim.
"The computer is incredibly fast, accurate, and stupid. Man is incredibly slow, inaccurate, and brilliant. The marriage of the two is a force beyond calculation."

*

Çevrimdışı ahmet

• Yazar
  • 365
  • +5/-0
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2017, 16:56:01 »
batubay beni şuan meslekten soğuttun
harbiden çok acıdım kendimize. sonuna kadar doğru konuştun.

*

Çevrimdışı Carpark

• Çaylak
  • **
  • 19
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2017, 18:04:03 »
El insaf 5 yabancı dil nedir ya okadarda değildir bence

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2017, 19:13:36 »
batubay beni şuan meslekten soğuttun
harbiden çok acıdım kendimize. sonuna kadar doğru konuştun.
Acı ama üzülerek söylüyorum ki durum bu. Maalesef ben durumun farkına 3. sınıf stajında vardım. Mecbur devam ettim, belki olur dedim. Olmadı. İşin mühendislik kısmını çok seviyorum. Ama Türkiye'de yapılabilecek bir iş değil. Bazı şeylere göz yumabiliyorsanız, uygun olmayan işler için kafanızı öbür tarafa çevirebiliyorsanız, bankaya 1500 lira yatsın elden de 1000 lira alırım sorun olmaz diyebiliyorsanız, kitabına göre yapmasak da olur diyebiliyorsanız, kaba tabirle konuşmayı bile bilmeyen bir adama sırf parası olduğu için abi çekebiliyorsanız yada baban yaşındaki adama sırf iş için küfür edebiliyorsanız bu iş tam sizlik. Ama maalesef benlik değil. O yüzden nasip olursa kendime daha yakın gördüğüm elektronik ile ilgileneceğim. Ama sonuçta hayat bu. Sürekli baba parası yemek durumunda kalıyorum. Belki bakarsınız ruhumu müteahhite satıp bir işe girerim. Tamam belki yabancı dil konusunda abartmış olabilirim ama program konusunda herhangi bir abartı yok. Gittiğim görüşmelerin hepsinde farklı bir program isteniyor. Vazgeçtim artık. Umudum da kalmadı.
"The computer is incredibly fast, accurate, and stupid. Man is incredibly slow, inaccurate, and brilliant. The marriage of the two is a force beyond calculation."

*

Çevrimdışı Carpark

• Çaylak
  • **
  • 19
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2017, 20:20:30 »
Eem hazırlıktayım şuan geçen proje çizen inşaatçıları gördüm çok özendim

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

• Admin
  • Yazar
  • *
  • 1991
  • +43/-2
    • Medeniyet Mühendisleri
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2017, 22:09:05 »
batubay çok yanlış insanlara denk geldiğine inanıyorum.. bu yüzden de mesleğinden soğumanı istemem.. her meslekte bu tip olumsuz durumlar vardır.. emin olun çünkü burası Türkiye en abartı şeyler bile olduğunda şaşırmıyorum artık.. Söylediğin çoğu şeyde haklısın.

Ancak inşaat mühendisliğinin iyi olmadığını düşünmen konusunda hatalısın. bu mesleği ayaklar altına getiren aslında bizleriz.
kurban bayramında getirdiği öküzleri satıp müteahhitliğe başlayan bir çok insan tanıyorum. Ve bakıyorum ki bir mühendisten daha çok bildiklerine inanıyorlar. Maalesef durum bu ama sonra da bakıyorum ki bizleri bu duruma düşüren yine bizim meslektaşlarımız..

Hiç bir durum ve koşulda bir olamıyoruz birlik olamıyoruz..
Bence bu tip piyasa sorunları tamamen bizden kaynaklanıyor diye de bir öz eleştiri yapayım..

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2017, 23:25:26 »
Eem hazırlıktayım şuan geçen proje çizen inşaatçıları gördüm çok özendim

Sizi temin ederim ki özenilecek hiçbir yanı yok. Çoğu zaten program operatörü. R'ye 8 gir, zemini Z2 seç şunu şöyle yap sonuç gelsin. "Demir" çok çıkmış diye büro basan adam tanıyorum. Sonuç olarak birkaç pursantaj düzeltmesi yapılıp istek doğrultusunda tekrar yollandı. Siparişle donatı hesabı yapıyoruz olaya bak.

batubay çok yanlış insanlara denk geldiğine inanıyorum.. bu yüzden de mesleğinden soğumanı istemem.. her meslekte bu tip olumsuz durumlar vardır.. emin olun çünkü burası Türkiye en abartı şeyler bile olduğunda şaşırmıyorum artık.. Söylediğin çoğu şeyde haklısın.

Ancak inşaat mühendisliğinin iyi olmadığını düşünmen konusunda hatalısın. bu mesleği ayaklar altına getiren aslında bizleriz.
kurban bayramında getirdiği öküzleri satıp müteahhitliğe başlayan bir çok insan tanıyorum. Ve bakıyorum ki bir mühendisten daha çok bildiklerine inanıyorlar. Maalesef durum bu ama sonra da bakıyorum ki bizleri bu duruma düşüren yine bizim meslektaşlarımız..

Hiç bir durum ve koşulda bir olamıyoruz birlik olamıyoruz..
Bence bu tip piyasa sorunları tamamen bizden kaynaklanıyor diye de bir öz eleştiri yapayım..

Aslında uzun uzun yazdım ama sonradan hepsini sildim. Gördüğüm kadarıyla özetlemem gerekirse bizim sektörden hiçbir şey olmaz. Herkesin derdi en kısa yoldan para kazanmak. İşini düzgünce yapan/yapabilen varsa sabah akşam köle gibi çalışmaya razıyım. Sıkıntının çoğu siyasete gireceği için oralara da hiç bulaşmıyorum. Medeniyet mühendisliğinin icra edilebilmesi için bir medeniyete ihtiyacımız var ama o da bizde yok. Hakkımızda hayırlısı olsun artık.

*

Çevrimdışı Flora

• Yazar
  • 349
  • +11/-4
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2017, 20:11:33 »
Batubay Bey, yaşadığınız durumlar için umutsuzluğa kapılmamanızı diliyorum.
Umarım bundan sonrası için sevdiğiniz ve mutlu olduğunuz bir işiniz olur.
Sizin gibi bir çok arkadaşım mesleği bıraktı. Hem maddi konular hem de işin stresi çekilebilecek gibi olmuyor bazen.
Keşke kişilerle uğraşmak yerine işimizle uğraşsak da maksimum verimle Türk mühendisliğini onurlandırabilsek.

Carpark bey, tembelliğin hiçbir alan veya meslekte kabul göreceğini sanmıyorum.

« Son Düzenleme: 18 Aralık 2017, 20:15:13 Gönderen: Flora »

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2017, 07:40:00 »
Batubay Bey, yaşadığınız durumlar için umutsuzluğa kapılmamanızı diliyorum.
Umarım bundan sonrası için sevdiğiniz ve mutlu olduğunuz bir işiniz olur.
Sizin gibi bir çok arkadaşım mesleği bıraktı. Hem maddi konular hem de işin stresi çekilebilecek gibi olmuyor bazen.
Keşke kişilerle uğraşmak yerine işimizle uğraşsak da maksimum verimle Türk mühendisliğini onurlandırabilsek.

Carpark bey, tembelliğin hiçbir alan veya meslekte kabul göreceğini sanmıyorum.

Flora hanım iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu girdiyi yazdıktan 1 ay sonra şans eseri bir iş buldum. Hala devam ediyorum. Darısı diğer arayış içerisindeki meslektaşlarımın başına. :)