OLCEK SORUNU ACIL

• 5 Yanıt
  • 3257 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı agrega

• Çaylak
  • **
  • 18
  • +0/-7
OLCEK SORUNU ACIL
« : 08 Ekim 2020, 09:11:11 »
Merhaba acil bir cizim yetistirmem lazim ama aksilik autocade atarken olcek sorunu ortaya cikiyor.Resimdeki kirmizi olculer teklanin beyazlar benim olculerim. 9727 olcusu 1/25 olarak 400 olcusu 1/15 olarak geliyor.ayni cizimde olcek neden farkli geliyor sorunu nasil cozebilirim

*

Çevrimdışı osmanbayrak

• Süper Moderatör
  • Yazar
  • *
  • 751
  • +25/-25
    • Fatih BAYRAK-İnşaat Mühendisi
Ynt: OLCEK SORUNU ACIL
« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2020, 01:34:11 »
Merhabalar,

Acad'te ölçekleme yapıyorsanız blok işlemi yapmalısınız. Ölçekleme yapıp blokladıktan sonra, scale (ölçekleme) kullanıldığında bu ölçekler değişmemektedir. Eğer değiştirmek isterseniz üzerine iki kere tıklayıp yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Fatih BAYRAK (M. Sc.)
Istanbul Technical University - Structural Engineering (PhD.)

osmanfatihbayrak@gmail.com
www.fatihbayrak.org

*

Çevrimdışı agrega

• Çaylak
  • **
  • 18
  • +0/-7
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2020, 14:26:30 »
cevap için teşekkür ederim.aslında bunun teklada bir çözümü olup olmadığını öğrenmek istiyorum.autocade export ettiğim çizimin ölçülerinin yatay ve düşey ölçeği farklı gelmesini nasıl engelleyebilirim

*

Çevrimdışı Emrah Türkseven

• Moderator
  • Yazar
  • *
  • 604
  • +14/-4
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2020, 00:37:15 »
Kesinikle üzerinden ölçü alarak çalışmayın Tekla Structures programı imalat resimlerinde eğer parça çok uzun otomatik olarak parçayı keser paftada yer kaplamaması için dolayısıyla gerçekte ölçüler farklı çıkar ve ölümcül hatalara neden olabilirsiniz.
Sizin de imalat parçası uzun ve tekla onu parçalamış dolayısıyla yaty da ölçtüğüz her ölçü gerçek ölçü ve ölçekli bir ölçü olmayacaktır.
“Bilmediklerimin yanında, bildiklerimle ben bir hiçim”

*

Çevrimdışı agrega

• Çaylak
  • **
  • 18
  • +0/-7
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2020, 03:08:52 »
Anladim hocam tesekkurler

*

Çevrimdışı emrefurtun61

• Yeni Üye
  • *
  • 2
  • +0/-0
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2021, 14:42:43 »
Kesinikle üzerinden ölçü alarak çalışmayın Tekla Structures programı imalat resimlerinde eğer parça çok uzun otomatik olarak parçayı keser paftada yer kaplamaması için dolayısıyla gerçekte ölçüler farklı çıkar ve ölümcül hatalara neden olabilirsiniz.
Sizin de imalat parçası uzun ve tekla onu parçalamış dolayısıyla yaty da ölçtüğüz her ölçü gerçek ölçü ve ölçekli bir ölçü olmayacaktır.

Merhaba mesela ben ölçüleri kesmesini istemiyorum autocadde birebir ölçtüğümle aynısını versin istiyorum bunu nasıl yapıcam yardımcı olabilir misiniz