demir kapı metrajı ve pozları hakkında yardım

Başlatan baris.ozgunForumun Yardim Bolumu

Yanıt: 0
Gösterim: 2882
Son İleti 20 Mart 2018, 14:48:29
Gönderen: baris.ozgun
Jet Enjeksiyon Yöntemi

Başlatan Emrah TürksevenForumun Geoteknik Anabilim Dalı

Yanıt: 0
Gösterim: 3916
Son İleti 21 Kasım 2018, 19:20:38
Gönderen: Emrah Türkseven
Deprem perdesinde yapı boyunca tüm katlarda kapı nedeniyle boşluk oluşturulması

Başlatan Yasemin RecepoğluForumun Yardim Bolumu

Yanıt: 1
Gösterim: 2455
Son İleti 22 Eylül 2020, 23:13:45
Gönderen: YapıMühendisi

Kum torbası asma yöntemi olarak kapı kirişi kullanılır mı?

• 3 Yanıt
  • 2979 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Dorukhan26

• Yeni Üye
  • *
  • 3
  • +0/-0
Herkese merhaba, iyi forumlar. Konuyu uzmanına yani sizlere sormayı en uygun bulduğum için buradayım. Belki de alakasız olacak fakat odamda bulunan kapının üstünde bulunan ve betondan oluşan çıkıntıya dübel aracılığıyla kum torbası asmayı düşünüyorum.
Fakat bu durumun bina için risk oluşturup oluşturmadığını bilmiyorum ve endişeliyim.
Aynı zamanda, darbelere dayanabileceğinden de şüphe ediyorum.
Kapının göçmesine, betonun inmesine sebep olmaktan ve en önemlisi binanın sağlığını etkilemekten çok korkuyorum.
Daha dün, tavana astığım kum torbası (tavanda strafor bulunuyor ve bu yüzden zor astık) darbelere dayanamayarak dübeliyle birlikte yere indi.
Özetle, sizce ekteki fotoğrafta belirttiğim kısmı matkapla delerek dübel ile kum torbası asmam sakıncalı olacak mıdır?
Teşekkürler..

Konuyla ilgili olarak bahsettiğim kum torbası asma noktası "https://hizliresim.com/i8ykpn"

*

Çevrimdışı Dorukhan26

• Yeni Üye
  • *
  • 3
  • +0/-0
Aslında tavana asmak istiyorum. Fakat tavanda "strafor" bulunduğu için kum torbası stabil durumda olmuyor. Hatta konuyla ilgili mağduriyetim var. Daha önce astım ve kum torbası dübeliyle birlikte düştü.
Sizce strafor tavana bu uygulama nasıl yapılır ?

*

Çevrimdışı mesnetrxn

• Azimli
  • 76
  • +2/-0
Merhaba

Orası kiriş olduğu için bir problem olmaz.Fakat bende eskiden boks ile uğraştığım için orada yeterinde hareket edeceğin . torba etrafında döneceğin bir alan yok.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2021, 13:00:41 Gönderen: mesnetrxn »

*

Çevrimdışı Dorukhan26

• Yeni Üye
  • *
  • 3
  • +0/-0
Merhaba

Orası kiriş olduğu için bir problem olmaz.Fakat bende eskiden boks ile uğraştığım için orada yeterinde hareket edeceğin . torba etrafında döneceğin bir alan yok.

Teşekkür ederim. Fakat başka bir opsiyonum yok gibi görünüyor..