GENEL ÇELİK CAMİASINDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARI BU KONUYA DAVET EDİYORUM

• 2 Yanıt
  • 2570 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı coss90

• Çaylak
  • **
  • 11
  • +0/-0
    • E-Posta
Arkadaşlar ben 2018 yılında mezun oldum 1 yıllık iş tecrübemi saymazsak 2 yıl işsiz gezdim. Hem okul zamanından hemde bu işsizlik süresi boyunca ara ara gerek okulda aldığım derslerin çoğunun çelik olması gerek çeliğe olan merakımdan gerekse piyasada betonarmeye kıyasla çelikçilerin az olması sebebi ile tekla ve sap2000ni eksikler olsa da öğrendim sayılır. ve şuan bir proje ofisi açıyorum. Proje ofisini statik proje çizme niyetiyle açtım ancak gerek piyasadaki eski meslektaşların tecrübe fazlalığı gerek çevre eksikliğinden dolayı ben çelik proje çizmek istiyorum.
Ama şu nalet olası çelik projenin baştan sona hangi aşamalarla yapıldığını hangi programları kullanıp proje raporlarını teslim edildiğini bilmiyorum. Örneği betonarmede sta4cad ile çizip analiz yapıp raporlarını alıp autocadte pafta düzenlediğin zaman iş bitiyor ama çelikte olay nasıl dönüyor bilmiyorum.
tek bir programda çizip analiz raporlarını alıp autocade çizimleri aktaramıyor muyuz?
Yardımcı olacak biri varsa fikirlerinizle bu karanlık yolda ışık tutmanızı diliyorum

*

Çevrimdışı yunuskoroglu

• Çaylak
  • **
  • 23
  • +0/-1
    • E-Posta
Hocam iyi günler dilerim öncelikle. Hala bu paylaşımı takip ediyor musun veya bu problemin çözümünü bulabildin mi bilmiyorum ancak bahsettiğin problemin aynısını ben de yaşadım. Özel hocaların eğitimleri, Udemy kursları vs. çok araştırdım ancak bir sonuca ulaşamamıştım.

Reklam yapmak amacıyla değil, aynı problemi yaşamış biri olarak, "Mühendis Akademi"yi araştırmanı tavsiye ederim. Eğitimlerinin kalitesinden memnun kaldım.

Dediğim gibi amacım reklam yapmak değil.

İyi çalışmalar.

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
Hiçbir kurs tam anlamıyla yetkinlik kazandıramaz. Kazansaydık profesörlerin, doçentlerin olduğu okullardan kör topal çıkmazdık. Hobi olarak mümkün mertebe piyasadaki kursları satın alıp inceliyorum ama sürekli bir şeyleri -bilinçli ya da bilinçsiz olarak- atlıyorlar. Aldığımız eğitimleri gözümüz kapalı doğru kabul etmediğimiz sürece eğitimlerden zarar gelmez ama orta doğu coğrafyasında maalesef bu böyle işlemiyor.
"The computer is incredibly fast, accurate, and stupid. Man is incredibly slow, inaccurate, and brilliant. The marriage of the two is a force beyond calculation."