Göreli Kat Ötelemesi Kontrolü Hk.

• 1 Yanıt
  • 1910 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı ratus84

• Yeni Üye
  • *
  • 2
  • +0/-0
Göreli Kat Ötelemesi Kontrolü Hk.
« : 09 Mart 2022, 09:31:10 »
Arkadaşlar Merhaba,

- Göreli kat ötelemesi kontrollerinde, eşdeğer deprem yükü veyahutta mod birleştirme yöntemlerinden herhangi birini kullanarak bakabiliyor muyuz? Yoksa yönetmelik bu konuda bir şart koşmakta mıdır?

- Benim yaptığım spektrum ivme grafiği kullanarak mod birleştirme yöntemine göre deprem analizi yapmaktayız. Eşdeğer hesap yöntemine göre çıkan taban kesme kuvvetine göre arttırım yaparak da sonuçları değerlendiriyoruz. Eşdeğer yönteme göre arttırım yaptığımız için modal sonuçlarına göre drift kontrolünün yapılabileceğini düşünüyoruz. Göreli kat ötelemeleri kontrolü için eşdeğer hesap yöntemine göre analiz yapma zorunluluğu olduğunu yönetmeliğin hangi maddesinden anlayabiliriz?

- TBDY2018 Tabli 3.6 da, A1 burulma  duzensizliginin  anlatildigi bölumde, goreli kat otelemeleri  hesabinin  madde 4.7 ye gore  yapilmasi gerektigi belirtilmekte.  Madde  4.7 ye baktigimizda  ise  esdeger deprem yuku yontemi  oldugunu görülüyor. Lakin biz yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi bir arttırım yapıyoruz. Bu durumda dahi eşdeğer kullanmamız şart mıdır?

bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Selamlar.

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
Ynt: Göreli Kat Ötelemesi Kontrolü Hk.
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2022, 09:41:11 »
Eşdeğer kullanmanız şart.
"The computer is incredibly fast, accurate, and stupid. Man is incredibly slow, inaccurate, and brilliant. The marriage of the two is a force beyond calculation."