Nis 15, 2026, 11:57 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Gazbeton duvarlarda çellik hatıl uygulaması

Başlatan ilyasyildirm, Eyl 01, 2018, 05:01 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilyasyildirm

Ahmet Bey Selamlar,

Çelik taşıyıcı sistemli binamızda 6 metre genişliğinde ve 3.20 metre yüksekliğinde boşluklarımız bulunmaktadır ve buralara gazbeton imalatı yapılacaktır.

Yatayda hatıl yapılması gerekmiyor diye anladım (yeni yönetmelik madde 11) sadece düşeyde hatış yapacağız.

İşveren bu hatılları çelik yapmamızı istiyor ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım, bize yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: ilyasyildirm - Eyl 01, 2018, 05:01 ösAhmet Bey Selamlar,

Çelik taşıyıcı sistemli binamızda 6 metre genişliğinde ve 3.20 metre yüksekliğinde boşluklarımız bulunmaktadır ve buralara gazbeton imalatı yapılacaktır.

Yatayda hatıl yapılması gerekmiyor diye anladım (yeni yönetmelik madde 11) sadece düşeyde hatış yapacağız.

İşveren bu hatılları çelik yapmamızı istiyor ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım, bize yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

Selamlar

Dusey hatillarda amac ducarin ozellikle duzlem dışı stabilitesi. Siz  dusey hatillarida celik yapmak istiyorsunuz. Bu durumda  (U) profil kullanmalisiniz yada (U) seklinde eleman kendiniz imal edip kullanmalisiniz.duvarlar bu  (U) profil'in arasina saplanmali. (U) kenar elemanlari da stabiliteyi saglamali. Duvar kalinligina gore bu (U) proful in arasini ayarlamalisiniz. Anladiginizi umuyorum.

Yatay hatila gelince 3.metredeen yuksek duvarlarda stabilite saglama amacliolarak kullanilmali. Ayni sekilde celik kiris altina , asagi bakan bir(U) eleman sabitlenerek duvar bunun icine girmeli.

Bahsettigim bu (U) elemanlar dusey ve yatay hatil gorevini yapmakta.

ilyasyildirm

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Şartnamede yatay hatıl için 4 metre gösteriyor (şekil 11.4) ama siz 3 metre dediniz şimdi, sebebi nedir acaba?

Bir de düşey hatılı duvarın tam ortasına yapacağımız için iki adet U profilii sırt sırta birleştirmemiz uygun mudur (veya H profil kullanmak)?

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: ilyasyildirm - Eyl 04, 2018, 07:05 ösÇok teşekkür ederim cevabınız için.

Şartnamede yatay hatıl için 4 metre gösteriyor (şekil 11.4) ama siz 3 metre dediniz şimdi, sebebi nedir acaba?

Bir de düşey hatılı duvarın tam ortasına yapacağımız için iki adet U profilii sırt sırta birleştirmemiz uygun mudur (veya H profil kullanmak)?

Iki adet yada H kullanabilirsiniz uygundur.3m dememin sebebi tecrubelerim yani kisisel gorus. 3m den sonra stabilite sorunu yadanabilmekte. Yonetmelikler bilirsiniz minimum sartlari size soyler. 4m der ama, 3 m yaparsaniz sorun olmaz. 4.1m yapamazssiniz. Benim 3m onerim kisisel gorusum...