Nis 22, 2026, 01:10 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Yeni Mezun İnşaat Mühendisi

Başlatan Ziyalcin, Haz 06, 2016, 01:07 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ziyalcin

İyi günler, inşaat mühendisi ilanlarının çoğunda (neredeyse tamamında ben daha görmedim) firmalar deneyimli mühendis istiyor. Yeni mezun bir inşaat mühendisi böyle bir ortamda nasıl iş bulabilecek? Tavsiyeleriniz nelerdir? Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

civil engineer

Ankaralarda istanbullarda dayın olacak, amcan olacak o zaman mezun olmadan da alırlar..

Yalaka kaynıyor memleket.. Hak edene değil çoğunluk olarak hak etmeyenlere veriliyor..

Allah sabır versin kardeşim. Umarım en kısa sürede iş bulursun.

Biraz karamsar konuştum ama durum bu..

ÇELİKKOLLU

Ülkemizde garson ilanlarına bir bakın ne diyor ilanda :

"tecrübeli garson aranıyor"

Bu durum mühendislik ilanlarına da yansımış. Öyleki artık bu "tecrübeli" kelimesi kalıplaşmış olarak ilanlara giriyor.Sizde bu tür ilanlarla karşılaşıyorsunuz. Bu durumda size iki öerim olacak. Tecrübeli yazsın yazmasın siz tüm işyerlerine müracaat ediniz.Bir kısmı gerçekten bunu kalıp olduğu için yazmış.İkinci önerimde iş hayatınıza küçük mühendislik firmalarından başlayın.Yada küçük inşaat şirketlerinden başlayın.Buyuk firmalara başvurmayın.Önceliğiniz küçük inşaat fişrmaları olsun.Bu firmalarda muhendis sayısı az olacaktır.Belkide tek siz olacaksınız.Kndinizi gösterme şansınızda olacaktır.Mutlaka küçük inşaat firmalarına başvurun.Küçümsemeyin.

Tecrübeli mühendis isteyen bazı firmalarıda anlamak gerekiyor.Gerçekten hata kabul etmeyen birikim gerektiren işlerde firmaların tecrübeden bahsetmesi normal. Bunu yadırgamayın.Ancak gereksiz yere tecrübe kelimesini ilanlarına yansıtan firmalarla iş görüşmesi yaparkende fikrinizi belirtin.Siz işe alırsanız ancak tecrübe sahibi olabilirim diye belirtin.Çekinmeyin, açık konuşun.En fazla işe alınmazsınız.

Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
ESKİŞEHİR