Nis 19, 2026, 10:10 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

GÜNCEL YORUMLAR(13/03/2017)

Başlatan ÇELİKKOLLU, Mar 13, 2017, 09:56 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Üniversiteye giriş ilk basamak sinavı yapıldi. Sinav 10.00 da başladı. En geç 9.45 de salona gelenler alindı. Saat 9.46 da bile gelenler, sınava giremedi.Ağlayanlar,feryat edenler, dert yananlar, bir senem gitti diyenler.......

Düşünmeden bu durumu  yorumlarsanız, hemen sinava geç kalanları savunursunuz. Adamin bir yıli boşüna gitti, ne oldu birkać dakika geç kalsa diye düşünebilirsiniz...

Bir sinav var.Geleceğinizi ilgilendiroyor. Bir yıl hazırlanmışsinız. Sinavda saat 10.00 da denmis, 9.45 de salonda olacaksınız denmiş. Yapmanız gereken , sinava girmeden birkaç gün önce gidip  sinav yerinizi görmek  e sınav günü de saat 9.00 da salonda bulunmak. Saat 9.45 den sonra kimsenin sınava alınmayacagı günler öncesinden açıklandı, o halde öğrenciler de planlarını ona göre yapacak, zamanından önce sınav yerinde bulunacak. Trafik sıkışıktı? Çok uzaktan geldim gibi nedenler, sınava zamanında gelmemenin sebebi olamaz. Ben hayati olmayan randevularima dahj giderken, trafigi, uzaklıği hesaplıyorum , ona gore yola çıkıyorum.Kaldı ki bu bir gelecek sınavı, dolayisıyle sinava gireceklerin işı biraz daha ciddiye alması gerekirdi. Bu konuda, gecikme nedeniyle sınava girememiş ögrencileri haksız buluyorum.Türk toplumu olarak son dakikaya birakma huyumuzu bir birakmamız lazım...

Düşüncemi belirtmek istedigim ikinci konu, ulkemizdeki referandum  nedeniyle, Avrupa da(Hollanda, Almanya, Işveç vb) Türk insanına yapılan muameleler. Olaya objektif bakmak gerek.Türk olmamız, heryerde Türkleri haklı görmemiz anlamına gelmez.Birkere Hollanda'nin Türk vatandaşlarına yaptıği şiddet uygulamalari(HollandaPolisinin) kabul edilemez. Ozellikle insan haklarından bahsedeceksiniz, ozgürlükten bahsedeceksiniz sonra da millete at ile köpek ile saldiracaksinız. Bu yanlış. Bu kinamayı yaptıktan sonrada okaya diger taraftan bakalim. Hić kimse ulkesinin karıştırılmasını istemez. Siz yabancı bir ülkede faaliyette bulunacaksanız,  ulkeden izin almakla mükellefsiniz. Aynı şeyler, dışaridan gelip ulkemizde faaliyette bulunmak isteyen yabancilar içinde gecerli.Bir Alman bakanın, bir Hollandali bakanın izin almadan Türkiyeye gelip siyasi faaliyette bulunması dogrumudur?. Dolayisıyle Turk bakanlarinda siyasi faaliyet icin izin almaları gerekirdi. Eger ilgili ulkeler izin vermiyorsa bu konu diplomatik olarak gündeme getirilmeli ve hukuki yollardan çozüm aranmalıydi. Mevcut durum dolayısıyle en büyuk sıkıntıyi Hollanda da, Almanya da , Danimarka da yaşayan vatandaşlarimız çekecek. Belki işlerinden olacaklar, belki sınır dışı edilecekler.Bizim onlara böyle bir durum yaşatmaya hakkımız oldugunu duşunmüyorum. Türkiye olarsk kriz yonetimin de bir sorunumuz var. En ufak bir olay da yigitlik edebiyatıni bir birakmamiz lazım.Ona buna Nazi demekten sakınmamız lazım.Biz nasil hakaret kabul etmiyorsak, onların çok hassas olduğu tanımlamakardan kaçınmamız gerek. Bu olaylardan en fazla malesef Hollanda da, Almanya da vb ülkelerde yaşayan vatandaşlarımizın zarar goreceğini düsünuyorum.İnşallah yanılırım...

Ahmet CELIKKOLLU
Insaat Muhendisi
ESKISEHIR