Nis 19, 2026, 08:32 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

YSK,CUMHURBASKANI,HAK,HUKUK, ADALET

Başlatan ÇELİKKOLLU, May 08, 2019, 08:58 öö

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Yazı'nin baslığini YSK, CUMHURBASKANI,HAK, HUKUK, ADALET  koydum ama, pisman oldum. Bunlar yanyana bile yazilinca insan rahatsiz oluyor.

YSK biliyorsunuz Istanbul secimlerini iptal etti. Ucube bir karar. Bir zarfa 4 kagit koyuyorsunuz, 3 kagit gecerli, biri gecersiz. Tam bir ahmaklik. Ancak YSK'nin bu kararina sasirmakte gerekmez. Ulkenin Cumhurbaskanina bakin YSK'yi cozersiniz. Cumhurbaskaninin işi gucu bagirip cagirmak, ona buna had bildirmek. En sonundada TUSIAD baskanina haddinizi bilin dedi kendileri...Gercekten hepimiz cok korktuk, ayaklarimiz titredi. Cumhurbaskanligi makami had bildirme makami degildir. Had bilme makamidir. Once kendisi had bilecek. Kendisinin sinirsiz yetkileri dugunu, herkesin ondan korktugunu falan saniyor...

Istanbul secierininin iptali demokrasimiz icin, hukuk sistemimiz icin kara bir lekedir. YSK da iptal icin oy veren o 7 hukuk bilgisinden yoksun  insan milyonlarca kisi'nin hakkini yemistir. Biz bir kisinin hakkina girsek, bilincli yada bilincsiz , o insanla helallesmeye calisiyoruz, helallesmekte zor oluyor. Bu 7 uye hakkina girdikleri milyonlarca insanla nasil helallesebilirler ki? Obur tarafta da "had bildiren Cumhurbaskani"  na guveniyorlarsa boyle bir sey yok. Obur tarafta mevki, makam yok...

Cumhurbaskani ilk 5 yil haric,  daha sonraki icraatlariyla ulkeye buyuk zararlar vermistir. En buyuk zarari da adalet ve demokrasi almistir. Dusununadalet, hak, hukuk kelimelerini kim kullaniyor. Dusunun mahkemeleri kim baski araci okarak kullaniyor. Bir insan "ben yalan soylemeyi sevmem"  diyorsa bilin ki o insan yalancidir. Bir insan isyerinin adini "guven" koymussa bilin ki o insana guvenilmez.

Artik Cumhurbaskaninin siyasi hayatinin sonu yaklasmistir. YSK ya etki ederek alinan/aldirilan bu karar onun sonunun baslangicidir.  Bir sure daha sahnede kalip ondan sonra yaptigi bu hatalar yuzunden silinip gidecektir.

23 Hazirandaki secimlerde de Imamoglu'nun hatiri sayilir bir farkla bu insanlara "haddini bikdirecegini" dusunuyorum. Bu secimlerdeistanbul secmeni olmamamiz sebebi ile imamogluna oy atamasakta kalben onun yanindayiz. Imamoglunun da dedigi gibi her seycok guzel olacak...