Nis 19, 2026, 08:33 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

KİRİŞLİ RADYE KİRİŞ BOYLARI

Başlatan Mustafa Şen, Ara 23, 2020, 03:43 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafa Şen

Ahmet Bey, iyi çalışmalar...
Yapılarda sürekli temel ile çözüm yapıldığında TS 500 e göre sürekli temel yüksekliği temiz açıklığın 1/10 dan az olmayacak diye bir ibare var. Aynı durum kirişli radye için yapılan çözümlerde de geçerli midir? TBDY 2018 ve diğer yönetmeliklerde bariz bir ibare göremedim. Konu ile alakalı yardım ederseniz sevinirim. (Sürekli temel çözümlerindeki temiz açıklığın artması ile birlikte sürekli temellerde oluşacak olan burulmaya karşı önlem niteliğinde olan bu şart, kirişli radyede zımbalama güvenliği sağlanmasının dışında başka amacı var mıdır?)
TEŞEKKÜRLER

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: Mustafa Şen - Ara 23, 2020, 03:43 ösAhmet Bey, iyi çalışmalar...
Yapılarda sürekli temel ile çözüm yapıldığında TS 500 e göre sürekli temel yüksekliği temiz açıklığın 1/10 dan az olmayacak diye bir ibare var. Aynı durum kirişli radye için yapılan çözümlerde de geçerli midir? TBDY 2018 ve diğer yönetmeliklerde bariz bir ibare göremedim. Konu ile alakalı yardım ederseniz sevinirim. (Sürekli temel çözümlerindeki temiz açıklığın artması ile birlikte sürekli temellerde oluşacak olan burulmaya karşı önlem niteliğinde olan bu şart, kirişli radyede zımbalama güvenliği sağlanmasının dışında başka amacı var mıdır?)
TEŞEKKÜRLER

Sorularimizi, sorular bolumune  yazalim. Radyede minimum kalinlik haricinde surekli temelllerdeki gibi kistlama  yok. Surekli temellerdeki 1/10  sarti deplasman icin de konulmus bir sart. Burulma ile  organik bir bağı yok.