Nis 16, 2026, 07:44 öö

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

Perdelerin dagıtılması.

Başlatan emirardat, Oca 06, 2025, 04:20 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emirardat

Ahmet hocam merhabalar. Ben inşaat mühendisligi son sınıf öğrencisiyim ve depremle alakalı ders alıyorum. Sınav sorum şu şekildeydi. A1 düzensizliğinin kaçınılmaz olduğu durumda perdeler merkeze mi cepheye mi konmalı? Sorunun cevabını sizden edindiğim bilgilerle cepheye konmalı,çünkü merkeze konulsaydı merkezi çok rijit olacağından burulma için istenmeyeceğimiz bir durum olur,diye yazdım. Sorunun cevabı doğru mu? Yoksa merkeze ve cepheye simetrik olarak dağıtılmalı demek daha mı doğru olurdu? Cepheye yayılmış bir binada binanın burulmadan kacınılmasa bile en azından dış ekseni etrafında beraber hareket edeceğini düşündüm. Bilgi verebilir misiniz?

ÇELİKKOLLU

Alıntı yapılan: emirardat - Oca 06, 2025, 04:20 ösAhmet hocam merhabalar. Ben inşaat mühendisligi son sınıf öğrencisiyim ve depremle alakalı ders alıyorum. Sınav sorum şu şekildeydi. A1 düzensizliğinin kaçınılmaz olduğu durumda perdeler merkeze mi cepheye mi konmalı? Sorunun cevabını sizden edindiğim bilgilerle cepheye konmalı,çünkü merkeze konulsaydı merkezi çok rijit olacağından burulma için istenmeyeceğimiz bir durum olur,diye yazdım. Sorunun cevabı doğru mu? Yoksa merkeze ve cepheye simetrik olarak dağıtılmalı demek daha mı doğru olurdu? Cepheye yayılmış bir binada binanın burulmadan kacınılmasa bile en azından dış ekseni etrafında beraber hareket edeceğini düşündüm. Bilgi verebilir misiniz?

Cevabiniz dogru, zaten eski  yazilarimi  okumussunuz kafanizda  yer etmis. A1  burulma duzensizligini onkemek icin perdeler mumkun  mertebe dış akslara konur.  Burulma dediginiz sey  aslinda  dusey elemanlarin farkli   oteleme sorunudur.  Diş  ceohelere konulan perde  bunu  kontrol eder, dogru cevaplamissiniz.

emirardat

Teşekkürler hocam,iyi ki sizin gibi mühendislerimiz var bizim gibi genç mühendislerin yoluna ışık oluyorsunuz. Teşekkür ederim.