Nis 19, 2026, 08:30 ös

Haberler:

YENİ FORUM SİTEMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİLECEKTİR.
TIK TIK

GERI KALMIŞ ULKEYIZ

Başlatan ÇELİKKOLLU, Ekm 13, 2016, 02:40 ös

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇELİKKOLLU

Kibar olupta gelismekte olan ulkeyiz diyemeyecegim. Geri kalmıs ulkeyiz diyecegim. Buna ornekte onlarca şey size gosterebilirim, ama bunuda yapmayacagım. Size sadece bir tek tespit sunacagim ve siz buna inanacaksiniz.

Nedir o tespit ?

Eger bir ulkede hergün 10-15 kisi dogal olmayan yollardan yani teror vb nedenlerden öluyorsa o ulke geri kalmış ulkedir. Baska şeylere bakmaniza gerek yok. Dunyadaki ileri ulkelere bakın birde geri kalmıs ülkelere bakın beni daha iyi anlayacaksınız.

Insanin en buyuk hakkı nedir? Düşündünüz mu ?  Dusünmediyseniz düşünün.... insanın en buyuk hakkı yaşam hakkidir. Eger yoneticiler ,hukümetler insana yaşam hakkını verebiliyorsa o hukümet ve idareciler başarilidir yoksa başarisiz. Bu yuzden ulkeyi 14-15 yildan beri yoneten bu hukumet başarılı gorulemez.

O zaman nasil oluyorda bu hukumet her iki kisiden birinin oyunu alıpta ulkeyi  yonetebiliyor ? Güzel bir soru.  Ama hemen şunu belirteyim, her iki kişiden biri bunlara oy veriyor ama , her iki kisiden biride vermiyor degilmi ?. Ulkemiz musluman bir ulke, sadece dilinizden islam kelimesini ďüşürmeseniz belli oy alirsiniz. Birazda  dini kullanıp egitimi biat kulturunu destekleyecek tarza sokarsanız bugunkü duruma ulasirsiniz. Hukumet dini kullanarak, be egitimi yozlastirarak bugunku duruma  gelmistir. Gercekte hukumet halkin egitilmesini istememekte sadece egitime onem veriyor gibi görunmektedir. Gercekte egitim bu degildir. Gercek egitim okuyan, düşünen,sorgulayan, biat etmeyen insanlar yetistirir. Oysa bugunku egitim bunlarin yanindan bile gecmemektedir. Zaten imam hatipletin surekli cogalmasi, proje olullar, acik ogretim lisesi gibi okula gitmeden diploma veren sacma sistemler gercekte biat eden  tek tip insan yetistirilmesine yonelik egitim politikalaridir.

Din bir afyondur. Hukumette bunu kullanmaktadir.Din ile siyaset ic ice girmis durumdadir Bunun uzerine birde irk , milliyet gibi unsurlar eklenerek halkin dusunmesi engellenmekte ,dogruları gorememesi saglanmaktadir.  Sizin hangi irktan,milliyetten,dinden oldugunuz gercekten bir onem ifade etmez.O tamamen kisinin  bir tercihidir.Devlette dahil kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda devletin tek gorevi  insan hangi dine mensupsa ibadetini rahatca yapmasini saglamaktan ibarettir hepsi bu.Simdi oldugu gibi devlet fetva vermez ve fetvalarla yonetilmez...

Insan icin onemli olan insanca yasama sartlari,ekonomik ozgurluk,gelecek kaygisi olmadan hayat surdurebilmektir. Geri kalan hikayeden ibaretttir.

Ahmet CELIKKOLLU
Insaat Muhendisi
ESKISEHIR
0.5.4.1.9.7.3.0.1 5.1