İnşaat Mühendisleri İçin Youtube Kanalı

Başlatan ce.mesutergulForumun Serbest Kürsü

Yanıt: 0
Gösterim: 2819
Son İleti 13 Şubat 2019, 10:59:09
Gönderen: ce.mesutergul
YARDIM İSTİYORUMMM

Başlatan orkunyılmazForumun Yardim Bolumu

Yanıt: 1
Gösterim: 1972
Son İleti 13 Nisan 2018, 23:34:05
Gönderen: osmanbayrak
sap 2000 köprü tasarımı

Başlatan nurhantnrvd1Forumun Yardim Bolumu

Yanıt: 0
Gösterim: 1673
Son İleti 23 Mayıs 2021, 19:13:09
Gönderen: nurhantnrvd1

sap 2000 de öndöküm kutu menfez (baks) hesabı için acil yardım...

• 16 Yanıt
  • 6466 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
sap 2000 de öndöküm kutu menfez(baks) statik hesaplarını yapmak istiyorum. frame elemanla mı yoksa shell elamanlarlamı modellemem lazım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

*

Çevrimdışı osmanbayrak

• Süper Moderatör
  • Yazar
  • *
  • 751
  • +25/-25
    • Fatih BAYRAK-İnşaat Mühendisi
Merhabalar,
Bu konu ile ilgili konu paylaşan olmuştu forumda araştırmanızı tavsiye ediyorum. Modelleme konusunda shel eleman olarak tanımlamalısınız çünkü bir yüzey oluşturacaksınız. Gerekli kuvvetler altında analizini yaparak donatılandırabilirsiniz. Ayrıca bu konuda Delet Karayollarının Excel ablosu bulunmakta hazır onuda internet üzerinden araştırabilirsiniz.
Fatih BAYRAK (M. Sc.)
Istanbul Technical University - Structural Engineering (PhD.)

osmanfatihbayrak@gmail.com
www.fatihbayrak.org

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
Teşekkürler osman bey konuyla alakalı formları okudum ama gerekli bilgilere erişemedim. Karayolları na ait abaklar var biliyorum. Ama sürekli farklı boyutlarda menfez siparişleri isteniyor o yüzden bu hesabı öğrenmek istiyorum. programda da yeni sayılırım. takılı kaldığım noktalar var.

*

Çevrimdışı osmanbayrak

• Süper Moderatör
  • Yazar
  • *
  • 751
  • +25/-25
Buyrun sorun
Fatih BAYRAK (M. Sc.)

www.fatihbayrak.org

*

Çevrimdışı Emrah Türkseven

• Moderator
  • Yazar
  • *
  • 604
  • +14/-4
    • E-Posta
Teşekkürler osman bey konuyla alakalı formları okudum ama gerekli bilgilere erişemedim. Karayolları na ait abaklar var biliyorum. Ama sürekli farklı boyutlarda menfez siparişleri isteniyor o yüzden bu hesabı öğrenmek istiyorum. programda da yeni sayılırım. takılı kaldığım noktalar var.

Menfez hesabı çok farklı ve değişiktir. El ile çözülmesi biraz sıkıntılı olabilir. Çözülmesini istediğiniz bir boyut varsa buradan paylaşın yardımcı olalım.
Daha önceden karayollarına taş duvar istinad ve menfez hesabı yaptım.
“Bilmediklerimin yanında, bildiklerimle ben bir hiçim”

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
ilk bastaki sorum shell elemanlari nasil mass yapabilirim mass yapmak ne ise yariyor ne icin yapiliyor

*

• Moderator
  • Yazar
  • *
  • 604
  • +14/-4
    • E-Posta
ilk bastaki sorum shell elemanlari nasil mass yapabilirim mass yapmak ne ise yariyor ne icin yapiliyor

mesh mi demek istediniz? alanlara bölme? sonlu elemanlar metoduyla yapmak için

*

Çevrimdışı mesnetrxn

• Azimli
  • 76
  • +2/-0
Merhabalar,
Bu konu ile ilgili konu paylaşan olmuştu forumda araştırmanızı tavsiye ediyorum. Modelleme konusunda shel eleman olarak tanımlamalısınız çünkü bir yüzey oluşturacaksınız. Gerekli kuvvetler altında analizini yaparak donatılandırabilirsiniz. Ayrıca bu konuda Delet Karayollarının Excel ablosu bulunmakta hazır onuda internet üzerinden araştırabilirsiniz.
Hocam benzer bir konuyu kutlu darılmaz hoca shell olarak değil frame olarak yapmış. Sizce 2 tasarım arasındaki fark nedir ?

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
divide area ile menfez radye,duvar ve tabliye kisimlarini parcalara ayirdim evet bu mesh tam olarak ne ise yariyor yukleri boldugum elemanlara mi ayiriyor onu bir turlu anliyamadim tam kullanim amacini aciklarmisiniz

*

Çevrimdışı Emre Kemal

• Moderator
  • Yazar
  • *
  • 280
  • +9/-5
  • Proje Timi Lideri
    • E-Posta
divide area ile menfez radye,duvar ve tabliye kisimlarini parcalara ayirdim evet bu mesh tam olarak ne ise yariyor yukleri boldugum elemanlara mi ayiriyor onu bir turlu anliyamadim tam kullanim amacini aciklarmisiniz
https://www.medeniyetmuhendisleri.com/index.php?topic=4331.msg13623#msg13623 bu konuyu inceleyiniz.

*

Çevrimdışı osmanbayrak

• Süper Moderatör
  • Yazar
  • *
  • 751
  • +25/-25
Kutlu hocanın kitabında mı mevcut ben hatırlamıyorum yahut göremedim çubuk eleman olarak modellediğini. Buradan paylaşırsanız incelerim.
Fatih BAYRAK (M. Sc.)

www.fatihbayrak.org

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
https://yadi.sk/d/_yhdmxPv50u9hw
100*100*100 et kalınlığı 18 cm olan kutu menfez çalışmam yandeks disk e kaydettim. örnek projede içinde fotoğraflar halinde bulunuyor. inceleyebilirmisiniz.  ve betonarme hesabı için hangi momentleri alıcam Mmax dan mı yoksa M11 den mi orada takılı kaldım.

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
Bir de kutu menfez hesabında deprem yüklemesi yapmamız gerekiyor mu. Deprem yüklemesini yapınca oluşan momentlerde dengesizlik oluyor onu nasıl halledebilirim

*

• Moderator
  • Yazar
  • *
  • 604
  • +14/-4
    • E-Posta
tabiki yapacaksın depremli ve depremsiz durumları hesaplayacaksın. Özellikle kaymaya etkileyen ve kaymaya karşı gelen kuvvetleri irdeleyip kontrol edeceksin.

*

Çevrimdışı YAHYA42

• Çaylak
  • **
  • 16
  • +0/-0
    • E-Posta
peki emrah bey donati hesabinda hangi momentleri dikkate alicam M11 VE M22 momentlerini mi