TEKLA KULLANIRKEN EKRANIN TİTREMESİ

• 4 Yanıt
  • 4322 Gösterim

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı kayıcımesnet

• Çaylak
  • **
  • 17
  • +0/-0
    • E-Posta
TEKLA KULLANIRKEN EKRANIN TİTREMESİ
« : 26 Ocak 2020, 23:20:34 »
Merhabalar,

Tekla Structures 19 kullanıyordum. Makro kullanırken, move, copy gibi komutları kullanırken Ctrl+R yaparken ekran bir süre titriyor ardından komut gerçekleşiyordu. Ve bu çalışmamı inanılmaz yavaşlatıyordu. Tekla 20'yi denedim. Bir süre sıkıntı yaşamadım. Ancak bir süreden sonra tekrar aynı titreme olayı oldu. Yerli yabancı hiçbir forumda çözümü bulamadım. Bilen arkadaşlara da sordum. Yine çözüm yok. Yardımcı olursanız çok çok müteşekkir olurum.   

Saygılarımla

*

Çevrimdışı Medeniyet Mühendisi

• Admin
  • Yazar
  • *
  • 1991
  • +43/-2
    • Medeniyet Mühendisleri
Ynt: TEKLA KULLANIRKEN EKRANIN TİTREMESİ
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2020, 10:11:40 »
programın varsayılan ekran kartı grafik bilmem nesinden kaynaklı olabilir. programı çalıştırırken çift tıklamak yerine programa sağ tıklayıp ekran kartınızla çalıştırmayı deneyin.

Ya da aşağıda ki görsellerdeki adımları izleyerek tekla için ayarları kontrol edin. ve Yüksek performanslı ekran kartınızı varsayılan hale getiriniz.

1-) Öncelikle masaüstüne sağ tıklayıp “NVIDIA Denetim Masası” ‘nı açıyoruz.

2-) Ardından açılan sayfada sol tarafta “3D Ayarlarının Yönetilmesi” seçeneği mevcut.Ona tıklıyoruz.

3-) Ardından gelen yerde üst menüden “Program Ayarları” kısmına giriyoruz.Ardından “Özelleştirilecek programı seçin:” kısmından hangi programı veya oyunu yüksek performansta çalıştırmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz.Eğer oradaki programlarda aradığınız oyun veya program yoksa “Ekle” butonuna basarak bilgisayarınızdan o oyunun veya programın .exe uzantılı dosyasını seçiyorsunuz.

4-) Ardından oyunu veya programı seçtikten sonra 2. seçenekten “Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi” seçeneğini seçiyorsunuz.

5-) Son olarak ise yüksek performanslıyı seçtikten sonra sağ alttaki “Uygula” butonuna basıyorsunuz ve bu şekilde oyunumuz veya programımız en üst performansta çalışmış oluyor.

6-) İşlem bu kadardır arkadaşlar.Bu sayede artık oyun ve programlarınız yüksek performanslı nvidia destekli bir şekilde çalışacaktır.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2020, 10:16:46 Gönderen: Medeniyet Mühendisi »

*

Çevrimdışı kayıcımesnet

• Çaylak
  • **
  • 17
  • +0/-0
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2020, 20:15:09 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Ancak iki yöntemi de denedim yine olmadı maalesef :( Anlamadığım bilgisayarım da iyi. Casper EXCALIBUR. 16 GB Ram. i7 işlemci. 2.6 GHz.  Ekran kartı Nvidia Geforce GTX.

*

Çevrimdışı batubay

• Proje Timi
  • Yazar
  • 288
  • +12/-2
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2020, 20:36:09 »
Öncelikle ekran kartınızın sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Sonra Ctrl+E tuş kombinasyonuyla ayarları açıp arama kısmına XS_USE_SOFTWARE_RENDERING yazın. Değer TRUE ise FALSE yapın. Değilse dokunmayın. Menüden settingse gelin Directx rendering işaretliyse işareti kaldırmayı deneyin. Umarım işe yarar.
"The computer is incredibly fast, accurate, and stupid. Man is incredibly slow, inaccurate, and brilliant. The marriage of the two is a force beyond calculation."

*

Çevrimdışı kayıcımesnet

• Çaylak
  • **
  • 17
  • +0/-0
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2020, 23:44:08 »
Maalesef olmadı :(