TMMOB tarafından SGK ile imzalanan protokol ??

• 4 Yanıt
  • 3484 Gösterim

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Mesut Turan

• Azimli Çaylak
  • 25
  • +0/-0
  • .
TMMOB tarafından SGK ile imzalanan protokol ??
« : 10 Mart 2015, 00:18:46 »
TMMOB tarafından SGK ile imzalanan protokol kapsamında 2015 yılı için ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari mühendis ücreti, aylık brüt 3 bin TL olarak belirlendi. Meslek odaları tarafından belgelendirmeye tabi tutulan veya mesleki deneyimin arandığı alanlarda çalışan mühendisler için asgari rakamın üzerinde ücret ödenmesi de zorunlu oldu.  ??
« Son Düzenleme: 10 Mart 2015, 08:01:18 Gönderen: Medeniyet Mühendisi »
:o

*

Çevrimdışı ahmet

• Yazar
  • 365
  • +5/-0
Ynt: TMMOB tarafından SGK ile imzalanan protokol ??
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2015, 08:03:34 »
Evet dedikleriniz doğru da ben tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım.

*

Çevrimdışı Mesut Turan

• Azimli Çaylak
  • 25
  • +0/-0
  • .
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2015, 18:19:50 »
Benim burdan anladıgım şu piyasada 3 bin tl den daha az maaşla işçi çalıştırılamazmı ?  bu konu hakında biraz bilgi verirmisiniz acaba çünki cok inanasım gelmedi nedense bu duruma
:o

*

Çevrimdışı erhanbaytak

• Root Administrator
  • Yazar
  • *
  • 496
  • +153/-0
    • Medeniyet Mühendisleri
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2015, 10:18:11 »
Benim burdan anladıgım şu piyasada 3 bin tl den daha az maaşla işçi çalıştırılamazmı ? bu konu hakında biraz bilgi verirmisiniz acaba çünki cok inanasım gelmedi nedense bu duruma

Normal şartlar altında 3bin tl den aşağıda çalıştırılamaz ama piyasada yamyam çok olduğu için yeni mezun inş. mühendislerini alıp çok ucuza çalıştıran adamlar var. maalesef maddi durumu pek de iyi olmayan çoğu insanımızda mecburen bu duruma katlanıyor. 

*

Çevrimdışı noneik

• Yeni Üye
  • *
  • 1
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2015, 14:01:13 »
Protokoller var ama uygulama veya yaptırım yok. Daha önce araştırmıştım şikayet etseniz bile şirketinize yazı gönderiliyor ancak yaptırım uygulanmıyor. İşveren de o yazıyı görünce zaten çalışanını işten çıkartır. Hain gözüyle bakarlar bizim ekmeğimizi yiyip bizi şikayet ediyorsun vb. diye.

Erhan Bey'in söylediği gibi piyasa yamyam dolu.

Bu arada brüt 3000 TL maaşı olan birinin eline geçecek net maaş 2150 TL civarındadır. Elinize 3000 TL net maaş geçmesi için brütünüzün 4200 TL civarında olması gerekir.

İşverene direnecek/dediğini yaptıracak gücü olmayan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz için yapacak bir şey yok. Tecrübe kazanana kadar idare edilecek, kendini her geçen gün geliştiren, iyi bir mühendis olmaya çalışan birinin zaten ileride kimse önünde duramaz.

İyi günler.