Medeniyet Mühendisleri › Forumlar › Ahmet Çelikkollu › Çelikkollu’ya Soru Sor (Arşiv) › DTs:1,2 sınırlı sünek yapı hakkında
DTs:1,2 sınırlı sünek yapı hakkında
Gönderen MGAteş açık 3 Nisan 2019, 13:33Merhabalar.
DTS:1 ve DTS:2 olan yapıları sınırlı sünek çözemezmiyiz. Çözemiyorsak yönetmeliğin hangi maddesinde yazıyor yazar mısınız?MGAteş yanıtladı 7 yıl, 7 ay önce 1 Üye · 2 Yanıtlar- 2 Yanıtlar
Merhabalar.
DTS:1 ve DTS:2 olan yapıları sınırlı sünek çözemezmiyiz. Çözemiyorsak yönetmeliğin hangi maddesinde yazıyor yazar mısınız?Merhaba
Oncelikle muhendis kendisi bir yonetmeligi iyice okumali. Orada don derece acik bir ifade ile yazilan konulari sormamali. Tereddut varsa yardim alinmali. Dolayisiyle once bir yonetmeligi iyi okuyun. Kolsyima geliyor diye usenip direkt sormayin.Sordugunuz sorudan sizin yonetmeligi tamamen okumadiginiz hissine kapildim ve bu aciklamayi yaptim. Once okuyun.
Sorunuzun cevabina gelince.
Madde 4.3.4.3 te deprem etkilerinin sinirlı sunek cerceveler tarafindan sadece DTS3 VE DTS4 olan binalarda kullanilabilecegi acikca belirtilmistir.

MGAteş
Misafir4 Nisan 2019, 07:30Cevabınız için teşekkür ederim. Yönetmeliği okudum ancak ilgili maddedeki ”sınırlı sünek çerçeveler” ibaresinden benim anladığım perdesiz yapılar yani Tablo 4.1’de A31’e denk geliyor. Ancak SS çerçeveli ve SS perdeli yapamayacağımı çıkaramadım (Tablo 4.1 A33). Soruyu bu sebeple sormuştum. İlginiz için teşekkür ederim.
‘Çelikkollu’ya Soru Sor (Arşiv)’ forumu yeni tartışmalara ve yanıtlara kapalı.