Keyifli Forumlar

Sorular sorun, Cevapları bulun ve Türkiye'nin dört bir yanındaki topluluğumuzla bağlantı kurun.

Medeniyet Mühendisleri & rsaquo; Forums & rsaquo; Ahmet Çelikkollu & rsaquo; Kolon-kiriş birleşim bölgesinde etriye sıklaştırması – pratik uygulama sorunu

  • Kolon-kiriş birleşim bölgesinde etriye sıklaştırması – pratik uygulama sorunu

    Tarafından gönderildi merveakar üzerinde 3 Temmuz 2026, 09:27'de

    Merhabalar,

    Deprem yönetmeliğine (TBDY 2018) göre kolon-kiriş birleşim bölgelerinde etriye sıklaştırması yapıyoruz, bunu biliyoruz. Ama sahada bir sorunla karşılaştım: kolon boyutu 40×40 cm, kiriş yüksekliği 50 cm olduğunda, birleşim bölgesindeki etriye aralığını yönetmelikte belirtilen değere düşürünce donatı yerleştirmede ciddi sıkışıklık yaşanıyor, betonun düzgün yerleşmesi konusunda tereddüdüm var.

    Ahmet Celikkollu cevap verdi 1 hafta, 4 gün önce 2 Üye · 1 Cevap
  • 1 Cevap
  • Ahmet Celikkollu

    Üye
    6 Temmuz 2026, 08:39'de

    Merhaba

    Kolon kiris birlesim bolgesinde etriye sıklastirması gibi bir uygulama yok. Kolon kiris birledim bolgelerinde sadece kolondaki siklastirna bolgelerindeki etriyelerin bir kismi birlesim bolgesinde devam eder, ama sıklastirma olarak degil.

Yanıtlamak için giriş yapın.