Keyifli Forumlar

Sorular sorun, Cevapları bulun ve Dünyanın dört bir yanındaki topluluğumuzla bağlantı kurun.

  • TAKS 0.40 Handikapı

    Tarafından gönderildi Sadettin YOLAÇAN açık 4 Şubat 2025, 14:53'de

    Hocam merhabalar.

    Eklediğim resimde gördüğünüz planda TAKS 0.40 olması şartı sebebiyle planın alt kısmında kolonlar içe çekilmiş, ve 8 metrelik bu kısım konsol olarak geçilmiştir. TAKS sınırı bu projede mimari olarak bir şeyi değiştirmedi. Ancak statik olarak çok şeyi değiştirdi. Bunun sebebi de arsanın şekli. Bu tip arsalarda TAKS sınırının bu handikapından nasıl kurtulabiliriz. Yönetmeliklerde idarelerin ya da yapı denetimlerin bu konudaki sorumluluğunun kaldırılması için neler yapılabilir?

    Esenlikler dilerim.

    Ahmet Celikkollu cevap verdi 1 ay, 1 hafta önce 2 Üye · 3 Yanıtlar
  • 3 Yanıtlar
  • Ahmet Celikkollu

    Üye
    4 Şubat 2025, 17:38'de

    Merhaba,

    Oncelikle belirteyin, ben eklediginiz gorselde 8 metrelik bir konsol görmedim. Muhtemelen projede bir yorum hatanız var.

    TAKS bildiginiz uzere Taban Alani katsayisi. Binanin zemine oturacagi alani toplam parsel alanina gore kisıtlıyor , fazla bahce birakilmasini sagliyor. Bu durum sonucunda da mimar, tabanda kullanamadigi alanlari ust kati buyuterek kullanma yoluna gidiyor.

    İşin özeti şu: ulkelerin deprem yonetmeligi olmalı ama imar/yapilasma kanun ve yonetmelikleride deprem yonetmeligini desteklemeli. Ulkemizde durum malesef boyle degil, imar yonetmeliklerindeki bazi haklar deprem yonetmeliklerini zorluyor. Dolayisiyla sanirim ilk yapilmasi geteken şey deprem yonetmeligini destekleyen, deprem ulkesine uygun bir planli alanlar imar yönetmeligi. Bahsettigim gini bir imar yonetmeliginde TAKS tek basina olmaz/olmamali. Meslek odalari bu konuda girisimde bulunabilir.

    Ancak şu an elimizde bir imar yonetmeligi var ve deprem ulkesine uygun bir yonetmelik olmasa da buna gore tasarimlar yapilmakta, konsollar olusturulmakta. Siz en azindan kisisel olarak birtakim onlemler alabilirsiniz. Nedir bu onlemler? Birincisi vatandasin/muteahhitin bu tip yerlerde cikma hakkindan vazgecmesi, bu biraz zor gorunuyor. Ikincisi cikma yapilacaksa cikmanin binan kisa cephesinde uygulanması ve mumkun mertebe simetrik uygulanmasi(mesela hem ön cephe hem arka cephe gibi). Üçuncusude konsollarin mesnetlendigi kolonlarin mutlaka kirislerle baglanmasi(zaten 8 kat uzeri binalarda konsol yasaklanmis durumda).

  • Sadettin YOLAÇAN

    Üye
    4 Şubat 2025, 20:20'de

    8 metre konsol yanlış bir ifade olmuş haklısınız. 8 metrelik açıklığa sahip bir kiriş, 1.5 metrelik konsollara bağlı. Bu durumdan daha kötüsü, moment aktaran çerçeve sürekliliği bozuluyor.

    Peki şu konuda fikrinizi alayım hocam. Amasya’nın Taşova ilçesi için (1. derece deprem bölgesi, Yeşilırmak yatağı, zemin sınıfı genelde ZD veriliyor, imar planı maks 4 kat) konsol çıkmalarda 1.5 metreyi aşmamaya çalışıyoruz. Örneğin bu binanın her iki kısa cephesinde de 1.5 metre konsol çıkmalar yapılmış. Kısa cephelerdeki bu kolonları 25’er santimetre geriye alıp konsol boyunu 1.75 metreye çıkartıp ya da sadece kısa cephelerden birinde 1.5 metre olarak bırakıp diğerinde 2 metreye çıkartarak uzun cephedeki bu konsolları iptal etmek daha uygun mu olur? (Kat yüksekliği: 2.8 m, kiriş yüksekliği genelde: 50-60 cm)

  • Ahmet Celikkollu

    Üye
    5 Şubat 2025, 08:02'de

    KAF biliyorsunuz cok hareketli ve buyuk depremler uretiyor. Bu bolgede bu bölgeye yakin yapilasmalarda çok titiz olunmalı. Cıkmalarla ilgili görüşumü zaten yukarida belirttim.

Yanıtlamak için giriş yapın.